HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen komt snelle openingsgoal niet meer te boven

FC Boshuizen komt snelle openingsgoal niet meer te boven

-

Eerste klasse B (zondag)- De Leidenaren kwamen vol goede moed naar Den Haag. Na een moeizame periode van vier wedstrijden waarin maar twee punten werden behaald, werden de laatste twee duels weer gewonnen en stond de ploeg stevig in de subtop. Het goede gevoel kreeg al na een paar minuten een flinke tik toen Jeranio Lobo in de fout ging en Dominique Aries knap diagonaal inschoot en de Hagenaars op voorsprong bracht (1-0). Deze stand bleek uiteindelijk ook de eindstand.

De Leidse ploeg speelde met rouwbanden aangezien de moeder van Achmed Vandi was overleden. Na een indrukwekkende minuut stilte leek het wel of de spelers nog steeds onder de indruk waren van het voorgaande. De al eerder beschreven vroege achterstand bleef de bezoekers achtervolgen.

Rechtsback Milan Kooij: ,,Ik vind het klasse dat Omar het kon opbrengen om ons hier toch nog te steunen. We speelden in de eerste helft heel matig. Het feit dat het merendeel van de basis aan de ramadan doet, is volgens mij ook niet in ons voordeel geweest. Zij speelden veelvuldig de lange bal en daar hadden wij moeite mee en buiten een kopbal en een vrije trap om werden we niet echt gevaarlijk voor rust.”

Keeper Mo Ben Zlaouia was opvallend aanwezig. Eerst was hij opgelucht dat hij op het veld mocht blijven staan toen hij buiten het strafschopgebied te laat ingreep bij een doorgebroken speler, later kwam een VUC speler alleen voor hem, maar hij verwerkte de bal knap tot een corner. Vlak voor rust was het nog even billenknijpen toen de thuisclub na een geslaagde aanval niet verder kwam dan een slap schot.

Voor oogstrelend voetbal moest je in de eerste helft niet op sportpark Het Kleine Loo zijn, maar heel veel groundhoppers zullen graag een bezoekje brengen aan VUC. De originele houten tribune is een attractie op zich. Al is het duidelijk dat de mensen steeds langer worden, gezien de krappe ruimte tussen de banken.

Trainer Roberto Escudero bracht twee nieuwe wissels in en het tempo ging in de tweede helft in ieder geval omhoog. Kooij wederom: ,,We speelden wel beter dan voor rust. We voetbalden aardig tot aan het strafschopgebied, maar dan stierf het vaak in schoonheid. We speelden in ieder geval op een prima kunstgrasveld in tegenstelling op die van ons, waar wij op moeten trainen. We moeten wel want ons hoofdveld (gras) ziet er schattig uit met zelfs bloemetjes op het veld, maar is abominabel. We gaven na rust wel een paar grote kansen weg, maar we moesten risico’s nemen en hadden de laatste tien minuten zomaar kunnen scoren.”

De al in de eerste helft ingevallen linksback Denylson Voorn, die vaak meer als een linksbuiten fungeerde, gaf tien minuten voor tijd een gave voorzet aan de eveneens ingevallen Frank van Gils, maar zijn kopbal ging tegen de lat. Vlak voor tijd was het weer een invaller die gevaarlijk werd, Mohamed Mouchih liet een strak schot los, die de uitstekende sluitpost tot hoekschop verwerkte. De Kadeclub scoorde nog wel, maar er werd buitenspel geconstateerd door de met veel geel strooiende leidsman.

De 112 jaar roemruchte oude zondagsclub maakt net als zoveel andere clubs volgend jaar ook de overstap naar de zaterdag en staat bij de onderste ploegen en kan ieder punt goed gebruiken en het leek wel of ze na het laatste fluitsignaal kampioen waren geworden. De blauwgelen hebben volgende week wederom een uitwedstrijd en wel tegen Sarto uit Tilburg en hopen dan weer richting de top drie te gaan. Het kampioenschap kan zo zoetjes aan worden vergeten, maar de nacompetitie is nog wel reëel voor de Leidenaren.

VUC-FC Boshuizen 1-0 (1-0). 02. Aries 1-0. Scheidsrechter: Westhoff

Basisopstelling VUC: Almonte Acevedo, De Bruin, Bordewijk, Raaff, Aries, Paats, Wittmaekers, Van den IJssel, Van der Dussen, Adam, Darson.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Smith, Hamdi, Kooij, Mhanni, Bibuljica, Cabrera Ortega, Steenvoorden, Lobo, Maatoug, James.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher.