HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen pakt een punt, maar het voelt als een driepunter

FC Boshuizen pakt een punt, maar het voelt als een driepunter

-

Eerste klasse B (zondag, Zuid 1) – ,,Het werd uiteindelijk een 3-3 uit bij SC Kruisland, maar het voelde als een overwinning voor ons. Dat werd door ieder van ons gedeeld, de trainer en de meegereisde supporters naar Noord-Brabant. We stapten dan ook met een blij gevoel de teambus in voor de lange terugreis naar Leiden. Zeker ook omdat het ook gewoon een mooie wedstrijd was om naar te kijken. Als we de opgaande lijn zo aan kunnen houden, belooft het komende week een mooie wedstrijd te worden tegen SC ’t Zand”, aldus de trots verhalende Frank van Gils van FC Boshuizen.

Hoe zou FC Boshuizen het onnodige gelijkspel vorige week tegen FC Eindhoven AV verwerkt hebben? Dat leidde tot een zesde plek met 10 uit 6. De thuisploeg, SC Kruisland, kon met hun gelijkspel uit bij SV DOSKO 11 uit 6 noteren en stonden er wel derde mee. Dat geeft aan hoe dicht de ploegen bij elkaar staan in deze eerste klasse. Mooi was dat de Leidse ploeg maar één mutatie kende in vergelijking met vorige week zondag. De herstelde Denylson Voorn verving vleugelverdediger Jeranio Lobo.

Van Gils: ,,Het was een open wedstrijd als ik zo terugblik op de eerste helft. We hadden stevig balbezit en waren zeker de betere partij. Maar toen zij de 1-0 maakten, gingen bij ons de koppies toch weer hangen. Het duurde even voordat we ons konden herpakken, maar het lukte uiteindelijk wel. De trainer gaf in de rust ook duidelijk aan dat we echt sterker waren, er keihard voor streden en dat we zo in de tweede helft gewoon moesten doorgaan. Het was een open wedstrijd maar de kansen op een uitzege waren duidelijk aanwezig.”

Niet alleen het vertoonde spel, maar ook het scoreverloop, was een bouwsteen voor het predicaat ‘mooie en aantrekkelijke wedstrijd om te zien’. Want via 1-1, 2-1 en 2-2 werd het zelfs 2-3. Zou het dan toch gaan lukken voor de Leidse ploeg? Maar vijf minuten voor tijd moesten ze met tien man verder. Doelman Oussama Zayzaoui kreeg direct rood na het neerleggen van een doorgebroken tegenstander. Trainer Dennis den Turk bracht invaller doelman Igor binnen de lijnen. ,,Jammer dat zijn eerste balcontact was de bal uit het net te halen, want de vrije trap werd door Kruisland razend knap en onhoudbaar ingeschoten. In die spannende laatste minuten heeft hij nog prachtige reddingen verricht en door te blijven knokken voor elke bal bereikten we zo deze 3-3 eindstand. Een knappe prestatie die we als team bereikt hebben”, aldus Van Gils.

Voor de Leidse ploeg scoorden Abdelhak Boojada, Nabil Hadui en Rahim Abdul. FC Boshuizen bleef zo zesde met 11 uit 7 waar de thuisploeg derde bleef met 12 uit 7. Komende week is op sportpark Boshuizerkade SC ’t Zand de, niet onbekende, tegenstander. Met hun 2-1 zege op DOSKO staan ze nu negende met 9 uit 7. Zin in een mooie pot voetbal komende zondag? Kom naar FC Boshuizen en steun dit team dat nog steeds groeiende is. Een mooiere voetbalzondagmiddag kunt u in Leiden toch niet beleven 20 november?

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Oulmouden, Hagens, Voorn, Bojaada, Hadui, Van Gils, Abdul, Marengo, Vandi.