vrijdag, augustus 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenFC Boshuizen richt zich op in Rotterdam

FC Boshuizen richt zich op in Rotterdam

-

Eerste klasse B (zondag)- De klad zat er behoorlijk in bij FC Boshuizen. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts twee punten opgehaald waardoor de Leidse ploeg afzakte op de ladder. In Rotterdam kwam er gistermiddag een ommezwaai de goede kant op. De ploeg van Roberto Escudero versloeg Spartaan’20 (1-2) en kreeg weer wat kleur op de wangen. Mo Zenzen twijfelde er niet aan dat zijn ploeg weer op zou staan.

De verdediger: ,,Er is veel kwaliteit en we hebben een brede groep staan. Dan kan het niet zo zijn dat we er opeens niets meer van kunnen. Natuurlijk was het wel zaak om nu weer eens te winnen en karakter te tonen. Dat hebben we laten zien en we namen de punten op verdiende wijze mee uit de havenstad. We willen weer naar boven kijken, want we hebben zo onze doelen.”

Zenzen stond gisteren centraal achterin met Denylson Voorn, mede door het ontbreken van Omar Hamdi en Guy Smith. ,,We hadden nog enkele andere spelers in de basis staan dan vorige week tegen Olympia. Zij hebben het goed opgepakt en Shairon Mhanni scoorde zelfs de 0-1. Dat was na de rust trouwens. Helaas lag de bal er bij ons pal daarna ook in en zo konden we weer opnieuw beginnen. We bleven echter geloof houden in een winstpartij en die kwam er. Ahmed Vandi, bij ons ingevallen, was de maker van dat doelpunt en daar was hij en waren wij heel blij mee. Ahmed kreeg aan het begin veel goals achter zijn naam, maar viel de laatste tijd droog. Daar is ook met hem over gesproken en hij kwam nu over dat dode punt heen. Ook een niet scorende spits moet de rust bewaren en geloof houden. Gelukkig was hij nu heel belangrijk voor ons. Hij had al wat kansjes gemist, maar bleef er energie in steken en dat heeft zich uitbetaald.”

De speler die de club al jaren trouw is, zocht niet naar excuses voor de mindere reeks. ,,Wij moeten ons niet verschuilen achter excuses, want we hebben hoe dan ook een goede ploeg. Dat hebben we al dikwijls laten zien. Natuurlijk was het niet ideaal om vier keer te spelen in tien dagen tijd en dat heeft ons punten gekost. Spelers hadden rust nodig om pijntjes terug te dringen, maar die tijd was er niet. Ik had daar zelf ook last van. Maar het was niet anders en we komen nu weer in het normale ritme. Lekker trainen en dan de focus op zondag. Er zijn nog genoeg duels te spelen en tevens zijn er de nodige punten te pakken. Het belangrijkste is dat het plezier niet weg is gegaan en dat kan ons nog ver brengen. Voor de coach en de staf gaan we er voor, want zij steken er veel tijd in.”

Spartaan’20-FC Boshuizen 1-2 (0-0). Mhanni 0-1, 1-1, Vandi 1-2.

Basisopstelling FC Boshuizen: Ben Zlaouia, Kooij, Zenzen, Voorn, Lobo, Atif, Cabrera Ortega, Van Gils, Steenvoorden, Mhanni, James.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read