vrijdag, augustus 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenFC Boshuizen wint in enerverend duel van koploper Unitas’30 (plus fotoreportage)

FC Boshuizen wint in enerverend duel van koploper Unitas’30 (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse B (Zondag)- Na een mindere periode viel er zondagmiddag weer wat te vieren aan de Boshuizerkade. De ploeg van trainer Roberto Escudero versloeg niet alleen  koploper Unitas’30 met de kleinst mogelijke score, maar zag ook nog eens de concurrenten voor nacompetitie punten morsen. De frommel-, maar niet minder belangrijke, goal van Mo Zenzen in het enerverend duel bleek na afloop goed voor de drie punten.

Strijd en passie, met name in de tweede helft, waren de belangrijkste ingrediënten in deze aantrekkelijke wedstrijd. Voor rust waren het de gastheren die de wedstrijd bepaalden. De bezoekers konden in die fase geen moment de koppositie waarmaken. Achterin stond het als een huis bij de blauwgelen en werd er niets of nauwelijks wat weggegeven. Met op het middenveld een van de uitblinkers Edin Bibujica werden de bezoekers regelmatig onder druk gezet, echter zonder dat het grote kansen opleverde.

De lijstaanvoerder was op een paar speldenprikken na niet bij machte om het de ploeg van Escudero lastig te maken. FC Boshuizen was nog het dichtst bij een tweede treffer. Eerst zag Frank van Gils zijn schot gekraakt worden en vervolgens, in de sterke eindfase van de eerste helft, scheerde een uithaal van Joshua Steenvoorden rakelings over de deklat.

Direct na rust behoedde doelman Mo Ben Zlaouia van FC Boshuizen zijn ploeg voor de gelijkmaker door een indraaiende corner fraai van de doellijn te werken. Aan de andere zijde had al vroeg in de tweede helft Van Gils zijn ploeg naar een comfortabele voorsprong moeten schieten. Het voetbal werd erin de tweede helft niet beter op. De overtredingen, zonder over de schreef te gaan, werden meer regel dan uitzondering. Vooral in het laatste kwartier, waar een aanslag op de fysieke gesteldheid van de spelers werd gepleegd, kreeg de thuisclub het nog knap lastig.

De overigens uitstekend leidende scheidsrechter Jesse Verduijn maakte na de boeiende negentig minuten een einde aan het duel dat al met al dik verdiend door FC Boshuizen werd gewonnen. Een van de uitblinkers aan Leidse zijde Bibuljica: ,,Dit is een heel belangrijke overwinning voor de ploeg. We doen weer mee voor de nacompetitie. We hebben geknokt en er ongelofelijk veel energie in gestopt, maar het moest vandaag gebeuren. Het blijft wel een lastig veld om goed te voetballen.”

Escudero was natuurlijk ook danig in zijn sas: ,,Mijn spelers zijn erin blijven geloven. Ik vond onze in de eerste helft beter dan in de tweede. Het hoog druk zetten, heeft veel energie gekost. Unitas’30 kwam niet aan voetballen toe, dat was onze verdienste. Vooral de tweede helft was een mentaal gevecht. We gaan met een goed gevoel verder.”

FC Boshuizen-Unitas’30 1-0 (0-0). Zenden 1-0.

Basisopstelling FC Boshuizen. Ben Zlaouia, Hamdi, Kooij, Van Gils, Bibuljica, Cabrera Ortega, Mouchih, Steenvoorden, Lobo, Zenzen, Maatoug.

Foto’s: Jan van der Lubbe

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read