maandag, december 4, 2023
HomeBekerBekersucces FC Rijnvogels met zwart randje

Bekersucces FC Rijnvogels met zwart randje

-

FC Rijnvogels plaatste zich gisteren in de tweede voorronde voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Een verslag kwam al voorbij van het met 1-0 gewonnen duel tegen ACV maar Gert Barnhoorn sprak na afloop met de winnende trainer.

Thomas Duivenvoorden: ,,Dit is harstikke mooi”, aldus een blije Thomas Duivenvoorden. Ik hoop dat we een kneiter van een affiche krijgen, liefst tegen een profclub. We moeten niet de illusie hebben dat we ver gaan komen in dit toernooi, al zou je met wat geluk een aantal rondes kunnen overleven. Maar goed, dat zijn de echte sprookjes. Laten we dan maar meteen zo’n grote ploeg loten, het liefst thuis, en dan maken we er een goede avond van.”

,,Ik vond de eerste 25 minuten prima, met rust en controle in ons spel. We hadden veelvuldig de bal en creëerden een aantal mogelijkheden. Daarna hadden we het even lastig, omdat we te graag vooruit wilden voetballen. Daardoor verliezen we de bal aan een goed ACV, want de stand op de ranglijst vertelt bij deze ploeg niet het echte verhaal.” Duivenvoorden ziet de bezoekers dan ook één van de beste tegenstanders die hij heeft ontmoet. “Ze kwamen even in hun kracht, maar gelukkig kwam de rust bij ons weer terug en maken we vlak voor rust de 1-0.”

,,In de tweede helft moeten we gewoon onze kansen afmaken. We probeerden de afstanden en ruimtes zo groot mogelijk te maken, zodat het voor ACV niet meer te belopen was. Daardoor ontstond er voor ons ook veel ruimte en ik denk dat we daar goed gebruik van hebben gemaakt.”

Je zou verwachten dat de overwinning op ACV feestelijk gevierd zou worden door FC Rijnvogels, maar de zware blessure van Jesse Driebergen hield de feeststemming in bedwang. ,,Jesse is onze beste speler, dat durf ik best te zeggen. Het is ook een geweldige jongen in de groep, dus we waren best wel aangeslagen. Je zou verwachten dat de boel verbouwd werd, maar het was stil. Dat zegt iets over de impact die hij heeft op de groep en de waardering die hij krijgt.”

Gert Barnhoorn

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read