zaterdag, december 9, 2023
HomeLFCLFCDennis den Turk (FC Boshuizen): ,,Elke regio heeft plussen en minnen"

Dennis den Turk (FC Boshuizen): ,,Elke regio heeft plussen en minnen”

-

FC Boshuizen en Valken’68 hadden zich al geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker omdat beide ploegen te sterk waren tegen DoCoS en Wilhelmus. Slechts de eer stond nog op het spel aan de Boshuizerkade en de zondageersteklasser kreeg de eersteklasser van de zaterdag er met 2-0 onder door doelpunten van Abdelhak Bojaada en Silvanio Fortes Rodrigues.

Dennis den Turk, de opvolger van Roberto Escudero, na afloop: ,,Dit was een nuttig potje, hoewel de twee ploegen dus al door waren. Wij zagen het als een laatste test richting de competitie die we volgende week starten tegen Sarto. Mede door dit duel heeft de staf een goed beeld van de mogelijkheden van deze groep. Het was zeker een puzzel omdat de groep groot is, maar dat is naast een uitdaging om er een team van te maken ook een voordeel. Er is keuze te over. We zullen dan ook niet wekelijks in dezelfde opstelling aantreden.”

De geboren Amsterdammer en bij AZ bekend geworden speler uit decennia terug heeft het al naar zijn zin in Leiden na zijn periode bij Forum Sport. ,,Waar ik zit, maakt mij niet zoveel uit. De voetbaltaal is overal hetzelfde en je speelt met elf tegen elf. Zonder strijd win je geen wedstrijd of je nu in Leiden, Den Haag of Brabant speelt. Elke regio heeft plussen en minnen. Ik heb bewust voor deze club gekozen omdat ik de ambitie zag bij het bestuur en dat zie ik ook terug op het veld. We hebben met elkaar gesproken en de doelstelling uitgesproken om te gaan voor promotie naar de vierde divisie.”

Dat lukte FC Boshuizen afgelopen seizoen net niet, maar de plannen zijn onveranderd. ,,We kennen lang niet alle tegenstanders in deze klasse, maar daar houd ik mij ook niet mee bezig. We hoeven ons in elk geval niet te vervelen op zondag, want de meeste ploegen komen uit Brabant. Daar mekker ik ook niet over omdat dit bij mij vooraf bekend was. Het zal een interessante competitie worden en daarin willen we bovendrijven. We zijn al druk aan het sleutelen geweest en de juiste balans in het team moet gevonden worden. Over de technische bagage en de kwaliteit in deze groep zit ik niet in. Die zijn in ruime mate aanwezig. Veel spelers hebben op een hoger niveau geacteerd en kennen de klappen van de zweep. De groep is klaar voor de competitie. Ik hoop enkel dat Denylson Voorn snel aansluit na zijn op de training opgelopen blessure.”

Note redactie: foto’s van dit duel volgen later!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read