HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels blijft koploper Capelle achtervolgen dankzij zesde zege op rij (plus...

FC Rijnvogels blijft koploper Capelle achtervolgen dankzij zesde zege op rij (plus podcast)

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Met een goede redding enkele seconden voor het eindsignaal voorkwam keeper Arie van der Niet zaterdag dat FC Rijnvogels op eigen veld punten verspeelde tegen Scherpenzeel. De stand bleef daardoor 2-1 in het voordeel van de Katwijkers, die hun zesde competitiezege op rij boekten. ,,Daar sta ik voor’’, zei de goalie. ,,Iedereen mag zelf bepalen of het een goede redding was of niet.”

Na een mindere openingsfase van de kant van FC Rijnvogels ging de thuisploeg halverwege de eerste helft ineens helemaal los. Eerst scoorde Reno van Heiningen, vier minuten later volgde Tom Bijen met de 2-0. ,,We hadden de juiste spirit’’, merkte Van der Niet. ,,Scherpenzeel stond flink onder druk en wij kwamen juist onder hun druk uit. Er was geen vuiltje aan de lucht.’’

De bezoekers reageerden echter snel na de tweede goal van Bijen door de aansluitingstreffer te maken: 2-1. ,,We maakten het onnodig spannend.  Zij kregen juist weer vertrouwen na dat doelpunt, terwijl wij de wedstrijd al in het slot hadden moeten gooien. Ook daarna, in de tweede helft, hebben we nog genoeg kansen gekregen. Het was wel een leuke wedstrijd om te kijken voor het publiek’’, aldus Van der Niet, die na afloop baalde dat koploper Capelle een 0-2 achterstand tegen Poortugaal had omgedraaid naar een 3-2 overwinning. De achterstand op Capelle bleef daardoor op twee punten. ,,Dat is wel naatje. Maar als wij blijven winnen, komt het gewoon goed. Na de winterstop zaten we nog even in een dipje en liep het niet zo. Nu hebben we het weer volledig op de rit.’’

Zelfs zonder echte spits – Maarten Reyneveld raakte onlangs zwaar geblesseerd – heeft FC Rijnvogels weinig moeite met scoren, getuige de 0-10 uitzege op Rijsoord een week geleden en nu de 2-1 thuisoverwinning op Scherpenzeel. ,,Natuurlijk mis je Maarten voorin, maar Dennis Bakker vult het goed in, hoewel hij eigenlijk een nummer tien is’’, zei Van der Niet. ,,Hij is de meest diepe man en rouleert met Tom Bijen. In het begin was dat misschien verrassend voor de tegenstander, maar inmiddels niet meer. Andere teams lezen ook wedstrijdverslagen en bekijken samenvattingen.’’

Aanstaande zaterdag neemt de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden het op tegen Achilles’29, een week later is Capelle de tegenstander. Van der Niet: ,,Ondanks wat zware blessures hier en daar is het merendeel van het team volledig fit en klaar voor de laatste weken.’’

Scoreverloop: 25. Van Heiningen 1-0, 29. Bijen 2-0, 33.  Quaddouch 2-1.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Michel, Van Heiningen, Driebergen, De Beste, Bijen (55. Does), Dobbe, Van Leeuwen, Bakker, Tjin Asjoe (87. Melissen).

Beluister hier nog een podcast van mediapartner RTV Katwijk met Dirk-Jan van den Oever:

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen