donderdag, mei 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenJoop von Oven (FC Boshuizen) denkt niet per se aan stoppen

Joop von Oven (FC Boshuizen) denkt niet per se aan stoppen

-

Onlangs sprak onze redactie bij met Joop von Oven, de voorzitter van FC Boshuizen. Het gesprek ging, in alle openhartigheid, alle kanten op. De insteek van het onderhoud was vooral om te polsen of het daadwerkelijk zo is dat er een einde komt aan zijn periode als preses van de Leidse club. De in Voorschoten woonachtige man met de hamer had daar eerder al een uitspraak over gedaan.

,,In principe heb ik inderdaad aangegeven om na dit seizoen te stoppen. Maar dat staat zeker niet in beton gegoten. Een opvolger staat ook nog niet klaar, maar daarnaast ben ik nog steeds graag voorzitter van deze club. We hebben onmiskenbaar zware perioden achter de rug, maar we staan er nu weer beduidend beter voor. Het is geen geheim dat we gesteggel hebben gehad met de gemeente, toestanden met de zaterdagtak, de verhuizing, en een geschil met de KNVB, energie slurpende zaken waar je niet op zit te wachten. Problemen die zijn aangepakt en uiteindelijk tot tevredenheid van partijen zijn opgelost. Ik heb gemerkt dat ik er een voordeel aan heb gehad lang werkzaam te zijn geweest in ontwikkelingslanden. Daar heb ik geleerd om onder moeilijke omstandigheden gemotiveerd te blijven werken aan gestelde doelen. Natuurlijk hebben we de afgelopen vier en half jaar bij Boshuizen lastige periodes gehad, maar we hebben de club er doorheen gesleept. Een vijf jaren plan is in de maak. We hebben weer zin …….”

In al teveel oude koeien uit de sloot halen, heeft Von Oven geen zin. Nergens draait hij evenwel omheen, maar de focus ligt vooral op de toekomst. ,,Het hoofdveld is verplaatst en zo ook de tribune. We hebben met Dick Barnhoorn in de gelederen er iemand bij gekregen die de klappen van de zweep kent. Hij opent deuren voor ons en zo’n kracht hadden we ook zeker nodig. Een andere positieve kwestie is dat we de KNVB gevraagd hebben om expertise richting hoe we als club kunnen verder groeien. In alle geledingen van de club. Een externe adviseur van hen helpt ons nu daarbij en daar kunnen we de vruchten van plukken om weer groter te kunnen worden. FC Boshuizen moet weer meer op de Leidse voetbalkaart komen te staan. Vergeet ook niet dat we nog steeds de hoogst spelende club zijn van de sleutelstad en dat de ambitie er is om een stap voorwaarts te maken. Dat alles geef je natuurlijk niet zomaar op. Voor veel problemen bleek een oplossing voor handen te zijn en van daaruit komt de positieve energie weer terug. Dat is niet alleen bij mij zo, maar ook bij andere mensen binnen de club die FC Boshuizen met zich meedragen.”

Von Oven zou er zo nog maar een jaartje aan vast kunnen plakken alvorens de hamer over te dragen. ,,Dat sluit ik niet uit. Natuurlijk zijn we intern aan het kijken naar een mogelijke opvolger, maar ik hoef niet zonder meer te stoppen. Enkel om gezondheidsredenen zou het een ander verhaal worden, maar ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik okay ben. Maar mocht dit wel het laatste halve seizoen worden dan blijf ik graag betrokken bij de FC. Bijvoorbeeld als penningmeester, maar dat kan ook zijn in een andere rol binnen het bestuur. Het kan dus nog alle kanten op. Voorlopig doet FC Boshuizen weer mee en we zien positieve ontwikkelingen. Na regen komt zonneschijn, zeggen ze toch?”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read