woensdag, september 27, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrakerrr van de Week: FC Boshuizen-DOSKO

Krakerrr van de Week: FC Boshuizen-DOSKO

-

Deze week heeft onze redactie gekozen voor FC Boshuizen tegen DOSKO in de eerste klasse op zondag als Krakerrr van de Week. De Leidse ploeg won twee keer tot nu toe en heeft een overduidelijk plan: promotie afdwingen. Over de plannen en meer sprak onze redactie met middenvelder Abdelhak Bojaada.

Vooralsnog leidt de ploeg van Dennis den Turk de dans samen met Best Vooruit en de amateurtak van FC Eindhoven. De komende tegenstander uit Bergen op Zoom wacht nog op de eerste punten, maar in dit stadium zegt het nog weinig. Toch heeft de FC maar één wens en dat is de stap maken naar de vierde divisie en dat in ’23-’24 naar het zaterdagvoetbal.

Bojaada: ,,Daarom heb ik voor deze Leidse club gekozen. De ambitie spreekt mij aan en ik vind het een uitdaging om mijn steentje bij te dragen. Ik heb al een goed gevoel gekregen bij de club en er staat een prima selectie, die vanaf begin augustus stappen heeft gemaakt. Het kan zeker nog beter, maar het is altijd lekker dat je start met overwinningen. Tot nu toe heb ik veel gespeeld en het bevalt me prima als aanvallende middenvelder.”

De in Nador, Marokko, geboren speler verkaste al snel naar Nederland en streek neer in Den Haag waar hij nu nog woont. ,,Ik moet de stad Leiden nog leren kennen, maar dat komt wel op termijn. Het is hier in elk geval rustiger dan in Den Haag en dat bevalt me zeker wel. Ik heb gespeeld bij Forum Sport en daar ken ik de trainer ook van. Hij heeft mij benaderd toen ik bij TAC’90 voetbalde en zijn verhaal sprak mij aan. Daar tussendoor heb ik nog bij Te Werve gespeeld. Ik pikte wel mijn goaltjes mee en ook kan ik assists leveren. Ik typeer mezelf vooral als een speler die vuile meters wil maken en ik ben een echte teamspeler. Ik ben een lopende middenvelder en ik schuw het duel niet. Op die manier wil ik mezelf belangrijk maken voor FC Boshuizen.”

Zoals bekend moeten de Leidenaren op zondag vaak de weg op om vooral Brabant aan te doen. ,,Daar zit ik niet zo mee en in de loop der jaren ben ik daar aardig aan gewend geraakt bij andere clubs. Het is een teamsport en we doen het samen en dat hoort er gewoon bij. Met winst op zak is het ook prettig terugreizen.”

Over de groep spelers waar Bojaada nu mee speelt is hij duidelijk. ,,We zijn bezig om elkaars kwaliteiten te leren kennen en te laten aansluiten op elkaar. Er zijn veel nieuwe jongens gekomen en dus vergt dat wat tijd. Het is vooral zaak dat we elkaar accepteren en motiveren en ik zie dat dit steeds beter gaat. We groeien per week door en daardoor worden we sterker en weerbaarder. Prettig is dat ook dat we een ruime en goede bank hebben. Als we wisselen door vermoeidheid of pijntjes worden we daar niet minder van. Wat dat betreft zie ik het zeker wel zitten dit seizoen.”

Tegen DOSKO wil FC Boshuizen de lijn doortrekken. De komende tegenstander verloor thuis (4-5) sensationeel van VOAB (waar FC Boshuizen zondag van won in het zuiden des lands) en tegen Best Vooruit ging het niet beter (3-0). Vorig seizoen wonnen de blauwgelen uit met duidelijk verschil (0-4), terwijl het in eigen haven 1-1 werd. ,,Donderdag gaan we over de tegenstander praten. De info nemen we mee en zondag moeten we er weer staan. Het seizoen is voor mij pas geslaagd als we promoveren. Het liefst via een kampioenschap, maar voor een omweg doe ik het ook hoor.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read