HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseOnmachtig Voorschoten'97 verliest van de kampioen

Onmachtig Voorschoten’97 verliest van de kampioen

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Voorschoten’97, in strijd met SV Nootdorp voor een beter uitgangspositie in de nacompetitie, verloor vorige week niet alleen verrassend van rode lantaarndrager AFC, maar eveneens de tweede plaats aan de Nootdorpers. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, twee wedstrijdpunten minder en een slechter doelsaldo, moest de ploeg van trainer Nick Poot hopen op een misstap van de concurrent. Daarnaast mocht Voorschoten zelf geen fout maken .

Zaterdagmiddag was kampioen WV-HEDW, dat een staatlengte voorsprong opbouwde te opzichte van alle tegenstanders, te gast op sportpark Adegeest. Mocht het thuisfront stilletjes hopen op een verzadigde en uitgebluste kampioen, zij kwam bedrogen uit. Met 0-2 trokken de bezoekers, in vooral een zwakke eerste helft van beide kanten, uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

De groengelen, die een drietal vaste krachten misten, konden de kater van vorige week niet wegspoelen. Ook de bezoekers hielden een handvol vaste waarden op de bank. De beginfase begon nog hoopvol voor de thuisclub. Loyd van der Wilden liet een aantal verdedigers zijn hielen zien, maar zag zijn schot jammerlijk over de deklat scheren. Daarna had een slippertje van Kauzi Nomen geen gevolgen. De vele misverstanden en het spelen naar de verkeerde kleur was meer regel dan uitzondering. De mogelijkheden voor de beide teams waren op de vingers van een hand te tellen. Thom Wijnalda, aan de ketting gelegd door ex- Voorschoten speler Steven Knijnenburg, was nog het dichtst bij een treffer. Randje buitenspel gooide roet in het eten. Met de rust in zicht kregen de bezoekers een onverwachte meevaller. De gemakkelijk gegeven strafschop werd feilloos benut (0-1).

De thuisploeg wenste zich niet neer te leggen bij de achterstand en begon een stuk scherper aan de tweede helft. Aangezien ook de gasten beduidend beter voor de dag kwamen, werd de wedstrijd aanmerkelijk aantrekkelijker. De beide doelmannen kregen het een drukker dan voor die tijd ,maar niet de handen op elkaar voor fraaie reddingen.

Mochten de Adegeest bewoners nog hopen op een goed resultaat, die werd een kwartier voor tijd de grond in geboord door de 0-2 van Tim Correia. Kort daarop ontsnapte de gastheren aan een grotere achterstand. De ploeg van trainer Poot moet zich na de uitschakeling in de tweestrijd met Nootdorp zich volledig richten op volgende week om vertrouwen te tanken voor de nacompetitie. In het laatste duel is Honselersdijk gastheer van Voorschoten’97.

Thom Wijnalda na afloop niet zichtbaar teleurgesteld: ,,Al met al kan de ploeg vooral na de winterstop terugkijken op een goed seizoen. De trainer wil in de volgende wedstrijd wel een reactie van ons zien om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Het was vanmiddag ook duidelijk dat de kampioen over meer kwaliteit beschikte. Leuk overigens om tegen oud ploeggenoot Knijnenburg te spelen.”

Basisopstelling Voorschoten’97:  Van der Niet, Simonis, Nomen, De Rijk, Reinders, Verplancke, Maatoug, De Koning, Guijt, Wijnalda, Van der Wilden.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read