dinsdag, oktober 3, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOzan Demirbas: ,,FC Boshuizen op dit moment ideale tegenstander"

Ozan Demirbas: ,,FC Boshuizen op dit moment ideale tegenstander”

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen is er niet in geslaagd om de negatieve spiraal te doorbreken. Op bezoek bij Sarto werd met 3-0 verloren en de rechterhand van Roberto Escudero, Ozan Demirbas, sprak van een ‘vrij kansloze nederlaag’. ,,Het zit er echt wel in, maar het komt er eenvoudigweg al weken niet uit. We zullen snel op moeten staan anders is het seizoen gedaan en gaat het als een nachtkaars uit.”

Op sportpark Westend moest FC Boshuizen het stellen zonder Omar Hamdi en Guy Smith. Een forse aderlating, zo bleek. Demirbas: ,,Zij zijn leiders in het team en kunnen corrigeren. Dat werd node gemist. Natuurlijk kan je van de bank af ook sturen, maar dat is niet anderhalf uur vol te houden. Het zijn ook spelers met een winnaarsmentaliteit en dat heb je nodig om dit soort wedstrijden te winnen. Sarto is geen grootse ploeg, maar dat hebben we wel vaker geroepen over tegenstanders. Toch staan we weer met lege handen en dat is geen toeval meer.”

De Leidse ploeg koos ervoor om de thuisploeg het spel te laten maken. ,,Dat verraste Sarto wel. Thuis hebben we een prima duel gespeeld, maar deden we onszelf tekort. Zij konden ook niet echt kansen creëren en dus was er eigenlijk weinig aan de hand. In de omschakeling wilden wij hen pijn doen, maar dat lukte niet echt. Helaas leidde knullig balverlies de 1-0 in en vanaf dat moment kon ons plan de prullenbak in. Dan moet je zelf ook gaan voetballen en zij trokken zich terug. We bleken niet bij machte om tot grote kansen te komen.”

Met de 1-0 tussenstand was er nog geen man over boord, maar na de hervatting kwam FC Boshuizen nog steeds niet goed voor de dag. ,,Halverwege de tweede helft kregen we een strafschop tegen waarop niets aan te merken viel. De 2-0 deed ons wel de das om en het werd in de slotfase ook nog 3-0. In de twee jaar dat ik er bij ben, heb ik de ploeg nog niet zo slecht gezien. Het loopt niet en dat is al een tijdje zo. De wil en strijd zijn wel aanwezig, maar het voetbal dat we kunnen spelen blijft uit. Als het dan niet loopt, wordt alles ook groter. Dat is algemeen bekend. We moeten het daar deze week zeker over hebben en daar hebben we de busreis terug ook al voor benut.”

Ondanks het tot nu toe teleurstellende seizoen is er nog steeds wat te halen voor de kadeploeg. ,,Gek genoeg wel. We moeten Sarto of DOSKO onder ons houden. Als dat lukt kunnen we nog de nacompetitie in. Dan zal het echter snel beter moeten gaan. We krijgen nog wel clubs die meedoen om de titel. Dat zie ik wel als een voordeel. Dat zijn beter voetballende teams en dan krijgen wij ook meer ruimte. We komen dan zelf ook vaak beter voor de dag. Ik vind dat we op dit moment wel de ideale tegenstander zijn. We zijn te lief en daar wordt stevig van geprofiteerd. Ik zeg niet dat we moeten gaan schoppen, maar we moeten slimmer om gaan met duels spelen en met reageren op situaties. Het is te hopen dat Omar er weer snel bij komt, dat scheelt ook een slok op de borrel. Hopelijk ook gaan spelers opstaan die wat extra’s kunnen brengen. De vorm moet terugkomen. En dan graag vanaf komende zondag wanneer we Unitas’30 (de koploper, HK) ontvangen in Leiden.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Ben Zlaouia, Kooij, Zenzen, Voorn, Steenvoorden, Bibuljica, Cabrera Ortega, Van Gils, Maatoug, Mhanni, Vandi.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read