HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC geeft niet op en pakt punt tegen FC Uitgeest (1-1)

ROAC geeft niet op en pakt punt tegen FC Uitgeest (1-1)

-

Eerste klasse A zondag – ROAC en het scoren van doelpunten, het is dit seizoen een moeizame combinatie. Halverwege de competitie (dertien gespeelde wedstrijden) troffen de Rippers slechts zeven keer doel. Toen de formatie van Gidon Reinders Folmer na rust op achterstand kwam tegen FC Uitgeest, zag het er dus niet hoopvol uit voor de thuisploeg maar op pure wilskracht trokken de paarshemden toch nog een punt over de streep (1-1).

Voor het talrijk opgekomen publiek was er donderdagavond voor rust niet veel te genieten op het Hertogspark. Beide teams lieten zich op het kunstgrasveld ver inzakken en het voorkomen van doelpunten had de hoogste prioriteit. Dit resulteerde in een gezapig schouwspel dat slechts één keer werd onderbroken door een vlammende kopbal van Bart Hogenboom, die door FC Uitgeest-keeper Danny Adrichem met veel moeite tot hoekschop kon worden verwerkt. De bezoekers deden het op aanvallend gebied voor de pauze nog minder, ROAC-doelman Dammes van der Poel zag geen enkele doelpoging van FC Uitgeest tussen de palen eindigen. Na rust verlieten de bezoekers als eerste de verdedigende stellingen en werd Van der Poel wel op de proef gesteld.

FC Uitgeest leek tien minuten na rust op voorsprong te komen, maar de ROAC-doelman ranselde de bal uit de bovenhoek. Niet veel later werd Van der Poel alsnog geklopt. FC Uitgeest-verdediger Rens Brouwer soleerde door de ROAC-defensie en toonde zich koelbloedig voor het vijandelijke doel (0-1). ROAC-trainer Reinders Folmer bracht na deze treffer Rens van der Poel en Jay Helvensteyn in het veld en Helvensteyn eiste in de rest van het duel de absolute hoofdrol voor zich op. De jonge aanvaller was koud in het veld toen hij werd vastgehouden in het zestienmeter gebied, waarna Thijs van Seggelen geen moeite had om het elfmeterklusje te klaren (1-1).

Vlak voor tijd moest Helvensteyn, na een overtreding op Brouwer, het veld met rood verlaten , waardoor de thuisploeg in de hectische slotminuten met tien man verder moest. Opmerkelijk genoeg was juist ROAC in de eindfase dichtbij de winnende treffer. Adrichem moest met een uiterste krachtsinspanning een uitstekende vrije trap van Van Seggelen verwerken en uit de hieruit volgende hoekschop kopte Floris Hupkes op de vuisten van de FC Uitgeest-keeper. Zo bleef het bij 1-1, een resultaat waar Van Seggelen wel vrede mee kon hebben. Van Seggelen:,,We wilden vandaag hoe dan ook een resultaat pakken.Toen we met tien man kwamen te staan moesten we onze longen uit het lijf lopen, maar we hebben het gered. Na de achterstand hadden we het even lastig maar opgeven zit niet in onze koppies, dat bestaat voor ons niet. Het zou mooi zijn als we komende zondag tegen LSVV (de toekomstige club van Reinders Folmer, SN) drie punten kunnen pakken. In de uitwedstrijd bij LSVV verloren we wat ongelukkig, dus ik zie, dan weer op onze vertrouwde natuurgras, zeker mogelijkheden op een overwinning’’, aldus een strijdvaardige Van Seggelen tot besluit.

ROAC – FC Uitgeest 1-1 (1-1). 60. Brouwer 0-1, 75. Van Seggelen 1-1.

Opstelling ROAC: D. van der Poel,  Van der Meer, Boere, De Haas (70. R. van der Poel), Heemskerk, Van Seggelen, W. van der Poel, Hogenboom (70. Helvensteyn), Van As, Hupkes, De Jong (46. Van der Heijden).