zaterdag, juli 27, 2024
HomeOverigPodcastROAC kan ook Fortuna Wormerveer geen pijn doen (plus podcast)

ROAC kan ook Fortuna Wormerveer geen pijn doen (plus podcast)

-

Eerste klasse A (zondag) – ROAC was op zoek naar de eerste overwinning sinds 13 februari. De ploeg zou een driepunter goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Op een zonnig Hertogspark speelde ROAC tegen Fortuna Wormerveer en trof daarmee de nummer vier uit de competitie. De gastheren bleven lang in de wedstrijd, maar hielden uiteindelijk geen punt over aan het duel (1-3).

Fortuna Wormerveer zette al vroeg in de wedstrijd druk op de defensie van ROAC, wat na zes minuten resulteerde in de eerste doelpoging van de bezoekers. Revinio Morsen schoot op doel en dwong Dammes van der Poel daarmee tot een redding. Vier minuten later probeerde Morsen het wederom, maar ditmaal schoot hij van afstand hoog over. ROAC werd in het eerste kwartier naar achter gedrongen en kon geen vuist maken tegen de elf van René van Elsland. Een scherpe voorzet van de bezoekers werd op tijd opgeruimd door Freek Heemskerk, die Jordi Wigman daarmee van de bal hield.

Het druk zetten van Fortuna Wormerveer betaalde zich na een kleine twintig minuten uit, toen Jeffrey de Haas de bal knullig inleverde bij Dani Moraal. De laatste pakte dit cadeau uit en schoot de 0-1 achter Van der Poel. Het foutenfestijn begon met deze blunder pas echt, want ROAC werd vier minuten later op identieke wijze in het zadel geholpen toen Aaron Bruijn tegenstander Kevin de Jong vrij voor de keeper zette. De Jong bleef koel en schoot de ploeg van Gidon Reinders Folmer op 1-1. Anderhalve minuut later kreeg Djimmy Wagter een grote kans, nadat hij een hoge terugspeelbal van Bruijn met het hoofd onderschepte. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door Morsen, waardoor de stand gelijk bleef.

ROAC werd na een half uurtje beter en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Wagter schoot nog eens op doel, maar dit schot was makkelijk houdbaar voor doelman Maarten List. Een minuut later zetten de bezoekers een kansrijke aanval op via Danyl Plasmeijer en Wigman. De grensrechter stak terecht de vlag omhoog, maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan. Dit zou niet de laatste keer zijn in de wedstrijd. De laatste doelpoging in de eerste helft kwam van Fortuna Wormerveer, maar het lukte de bezoekers niet om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan.

Reinders Folmer wisselde in de rust en verving Djimmy Wagter door Joep Straathof. ROAC stond in de tweede helft anders gepositioneerd en dat zorgde ervoor dat het spelbeeld kantelde. De thuisploeg kreeg de overhand en creëerde een aantal kansen om op voorsprong te komen. Thijs van Seggelen schoot vanuit een lastige hoek op doel en omdat de bal van richting veranderde, moest List een goede redding verrichten. Ook invaller Straathof dwong de doelman tot een redding, maar tot een doelpunt leidde het niet.

De bezoekers kwamen een kwartier na rust op voorsprong en gezien het beeld van de tweede helft was dat tegen de verhouding in. Moraal omzeilde de achterste linies van ROAC gemakkelijk en schoot vervolgens de 1-2 achter Van der Poel. De thuisploeg reageerde direct en zocht de aanval. Straathof kon de bal klaarleggen voor Van Seggelen, die de bal hard op de paal schoot vanaf zestien meter.

De bezoekers wilden de 1-2 voorsprong uitbreiden en leken dat te doen via Stijn Stam. Hij had in het strafschopgebied alle tijd om op doel te schieten, maar zijn inzet werd knap met de voet gered door Van der Poel. Het zou niet de laatste keer zijn dat Van der Poel opviel met zijn goede reacties. In de blessuretijd van de wedstrijd liet ROAC nog van zich horen, via de ingevallen Casper van der Heijden. Ook hij slaagde er echter niet in de gelijkmaker te scoren. Sterker nog, Fortuna Wormerveer had het laatste woord in de wedstrijd en scoorde de 1-3 via Emre Bilgin. ROAC had in de wedstrijd een aantal kansen, benutte die niet en zo  ging Fortuna Wormerveer met de 1-3 winst aan de haal. De paarswitten zagen DSOV weer een puntje meer afstand nemen.

ROAC – Fortuna Wormerveer 1-3 (1-1). 19. Moraal 1-0. 23. De Jong 1-1. 66. Moraal 1-2. 90. Bilgin 1-3.

ROAC: Van der Poel, Den Hollander (87.Koek), Boere, De Haas, Heemskerk, Van Seggelen, Van der Poel, Van As (77.Van der Heijden), Hupkes, De Jong, Wagter (46.Straathof).