zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC nog dieper in het nauw maar niet in de rouw

ROAC nog dieper in het nauw maar niet in de rouw

-

Eerste klasse A (zondag)- Thijs van Seggelen zal vast met lichte hoofdpijn zijn opgestaan vandaag. De middenvelder speelde vooral een sterke eerste helft tegen Legmeervogels en scoorde een fraai doelpunt. Na de rust kreeg de routinier de kans om ROAC op 1-3 te zetten en de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk dood te maken. Zijn strafschop werd gekeerd, maar de grensrechter oordeelde dat de doelman te vroeg bewogen had. Helaas voor Van Seggelen en zijn ploeg werd ook de tweede pingel verwerkt door de sluitpost van de thuisploeg. Daarna namen de Vogels het heft in handen en scoorden de gelijkmaker. Het scheelde maar weinig of de bezoekers hadden nog verloren, maar het gelijkspel voelde sowieso aan als een verliespartij.

Van Seggelen heeft al veel betekend voor ROAC in de voorbije seizoenen en alle medespelers en de staf snapten als geen ander dat de nummer tien zelf het meeste baalde van zijn missers. Het voert ook zeker te ver door om de schuld bij hem neer te leggen van het gelijke spel. ROAC had het als team naar behoren gedaan in Uithoorn en de eindconclusie van een seizoen wordt niet op basis van 1 wedstrijd gelegd. Wel was duidelijk dat de paarswitten een unieke kans hadden laten liggen om de eerste uitzege te boeken. Dat had tevens prettige consequenties gehad voor de Rippers ten aanzien van de ranglijst.

In de eerste helft kwam ROAC fris en fruitig voor de dag. Tegen de mededegradatiekandidaat namen de bezoekers de regie in handen in het eerste bedrijf. Vrijwel voortdurend werden duels gewonnen en zat er veel meer diepte in het spel van de formatie van Gidon Reinders Folmer. Dit leverde ook mogelijkheden op. Zo kopte Wessel van der Poel naast na een ingesneden vrije trap van Jacco den Hollander en probeerde Van Seggelen het een keer uit de tweede lijn. Legmeervogels stelde daar in aanvallend opzicht niets tegenover.

Reinders Folmer gaf zijn ploeg nadrukkelijk mee om ‘vooruit te blijven spelen en te durven’. Die tip werd niet in de wind geslagen en resulteerde in de 0-1 voorsprong. Nadat Hogenboom ook al een keer koppend gevaarlijk werd, was het nu Van Seggelen die naar binnen sneed en de bal met een curve achter de doelman plaatste. Even later belandde een vrije trap van de doelpuntenmaker op het dak van het doel.

Ton Pronk zag dat het niet liep bij zijn team en wisselde al vroeg. Het was een compliment voor ROAC, maar vanaf dat moment kwam de thuisploeg al wel beter in de wedstrijd. Zijn ploeg had wel de mazzel dat Mitchell Verschut amper werd beboet voor spelbederf door een handsbal te maken waarbij een speler van de gasten wellicht door had kunnen stomen richting het doel van Folke Maenhout.

De gastheren kregen wel een aantal hoekschoppen om gevaar te stichten. Tot ruim een halfuur spelen op de klok leverde dat niets op, maar bij de vierde gelegenheid was het wel 1-1. Dammes van der Poel werd daarbij zeker gehinderd en beklaagde zich dan ook om begrijpelijke redenen dat de treffer (van Kenneth van der Nolk van Gogh) gehonoreerd werd. Het was een domper want Legmeervogels had zelf nog weinig fatsoenlijks laten zien. ROAC krabbelde weer op, maar bleef toch steken op een teleurstellende tussenstand halverwege.

In de tweede helft pakte de nummer laatst het weer energiek op hoewel de echte scherpte wat weg leek te zijn. Na tien minuten kreeg ROAC evenwel weer een zetje in de rug. Den Hollander zette Hogenboom aan het werk. De aanvaller kapte zich goed vrij en prikte raak: 1-2. De thuisploeg bleek niet van slag en testte Van der Poel voor de eerste keer. Daarna wisselde Reinders Folmer om nieuwe frisheid te brengen. Freek Heemskerk nam zijn vertrouwde plek centraal achterin in en Djimmy Wagter moest voorin een stoorzender gaan worden. Amper in het veld boekte de aanvaller al succes. Er werd een overtreding op hem gemaakt en scheidsrechter Verhoeve aarzelde niet. Wat er daarna gebeurde, werd al beschreven en was achteraf bijzonder pijnlijk voor paars en wit. Mede omdat DSOV, een andere degradatiekandidaat, ook nog eens won.

Na de gemiste kans op 1-3 pakte Legmeervogels het anders aan en bleef druk zetten op het doel van Van der Poel. Geruime tijd hield de goalie zijn doel verder schoon met fraaie reddingen waarom de doelman ook bekend staat. ROAC wankelde echter en de 2-2 kon eenvoudigweg niet uitblijven en kwam er via Nick Verschut. In de uiterste slotfase bleef Van der Poel een sta in de weg en eenmaal moest hij gered worden door de paal.

Uiteindelijk kwam er geen winnaar en moest de ingevallen Casper van der Heijden kort voor tijd ook nog eens het veld verlaten met een rode kaart. Dat kon er ook nog wel bij voor de geplaagde hekkensluiter. Een zure middag al met al, maar het is nog steeds niet gedaan.

Om positief te eindigen: ROAC had de huid duur verkocht en heel behoorlijk voetbal op de mat gelegd. Het tweede puntje op verplaatsing is binnen en bij winst volgende week op DSOV is er nog steeds ontsnapping van (rechtstreekse) degradatie mogelijk. Bij elk ander resultaat lijkt het wel bijna over en uit te zijn voor de ploeg uit Rijpwetering . Een zege in Uithoorn had geholpen, maar dat weten Van Seggelen en consorten zelf ook wel.

Basisopstelling Legmeervogels: Maenhout, Van Beek, M. Verschut, Sarpong, Van der Nolk van Gogh, Burgers, De Block, Tiekstra, De Graaf, N. Verschut, De Joer.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Den Hollander, Boere, Koek, De Jong, Hupkes, De Haas, Van Seggelen, Van As, Hogenboom, W. van der Poel.

Note redactie: op twitteraccount van LAV de nodige foto’s en filmpjes!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read