zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC ondanks gelijkspel nog steeds weerbaar (plus podcast)

ROAC ondanks gelijkspel nog steeds weerbaar (plus podcast)

-

Eerste klasse A (zondag)- Vorige week lukte het ROAC niet om concurrent Legmeervogels klein te krijgen. Het resultaat (2-2) voelde aan als een nederlaag. Tegen DSOV, op het vertrouwde Hertogspark, bleef de tweede zege van het seizoen eveneens uit. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar een als hoogstwaarschijnlijk bedoelde voorzet viel binnen en betekende de 1-1. Kansen kwamen er nog wel, maar opnieuw moest de ploeg van Gidon Reinders Folmer zich tevreden stellen met een punt.

Ten opzichte van de opstelling van vorige week ontbraken Jacco den Hollander en Thijs van Seggelen aan de start. Djimmy Wagter begon nu wel en ook Freek Heemskerk stond aan de aftrap. Al snel werd duidelijk dat DSOV op jacht ging naar een overwinning om zich zo ROAC definitief van het lijf te houden op de ranglijst. ROAC moest zich vooral op de eigen helft bezighouden en kwam er in de eerste fase slechts uit met een kansloze ‘peer’ naar voren.

Vince de Kwant probeerde het als eerste, maar Dammes van der Poel zag de bal naast zijn doel verdwijnen. Later moest de doelman wel handelend optreden na een inzet vanuit de tweede lijn en even later werd een inzet vlak voor de doellijn gekraakt. Net voordat de ’30’ op de klok kwam, liet ROAC zich eens zien in aanvallend opzicht en prompt was het raak. Kevin de Jong zette de aanval op, Wagter speelde zich vrij en kreeg de bal weer terug bij De Jong. Via de speler die even later zou uitvallen (Van Seggelen was zijn vervanger) kwam het leder bij Bart Hogenboom, die de bal binnen frommelde.

Op dat moment was die voorsprong op grond van het gebodene niet terecht, maar het gaf de thuisploeg wel een aangenaam zetje in de rug. Nick Wals kwam voor de pauze nog in de buurt van de gelijkmaker, maar ROAC bleef overeind en kon zo gaan rusten met een welhaast noodzakelijke maar wel minieme voorsprong.

Kort na de rust kwam de ploeg uit Vijfhuizen evenwel al op gelijke hoogte. Kay Gerritsen verraste Van der Poel waarbij het, zoals al gesteld, de vraag was of dit de bedoeling was van de nummer tien. Uiteraard deed die vraag er verder niet toe en ROAC moest opnieuw vol aan de bak om een beter resultaat te behalen. Er brak een uitstekende fase aan en Reinders Folmer leek er vanaf de kant ogenschijnlijk meer en meer in te gaan geloven.

Eerst dwong Hogenboom vanuit de draai doelman Vince Agterhof tot een fraaie redding en kort daarop vlamde Van Seggelen vanaf een meter of dertig en moest de doelman andermaal zijn kunsten laten zien. ROAC stapelde de hoekschoppen op en DSOV wankelde. De 2-1 leek aanstaande toen Wessel van der Poel prima inkopte. Helaas voor hem en zijn team kreeg Agterhof weer een handje tegen de bal waardoor de bal de paal toucheerde.

Na deze sterke periode van de thuisploeg kwam er weer meer balans en bleven beide ploegen gaan voor de zege. Wouter Haarmans kon geen juiste richting mee geven bij een kopbal en zo kwam Van der Poel met de schrik vrij. Daarna moest ook deze goalie diverse keren ingrijpen, maar de sluitpost bleef als altijd rustig in die hachelijke situaties.

Niet ver voor tijd leek ROAC alsnog kopje onder te gaan, maar Noud Kaagman zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiteren. Jay Koek zocht in die fase ook nog het avontuur, maar de verdediger kon geen medespeler meer vinden om alsnog de 2-1 op het scorebord te krijgen. De reden daarvan was simpel. Het duel had andermaal zijn tol geëist en ROAC zat er na de geleverde arbeid doorheen. Die vlieger ging echter ook voor de gasten, want na het laatste fluitsignaal vielen vrijwel alle spelers in het rood en wit om.

De broodnodige winst bleef dus uit voor ROAC, maar de ploeg kan de laatste plaats nog steeds verlaten en daardoor blijft de nacompetitie nog in zicht. Dat de kansen er niet groter op zijn geworden om de dans te ontspringen mag duidelijk zijn, zeker gezien het resterende programma. Verzaken is zoals bekend nooit een optie voor de Rijpwetering Oud Ade Combinatie. Ofwel: it ain’t over till the fat lady sings.

ROAC- DSOV 1-1 (1-0). 29. Hogenboom 1-0, 47. Gerritsen 1-1.

Opstelling ROAC: D. van der Poel, Koek, Boere, Heemskerk (88. Van der Geest), Hupkes, De Haas, Van As, De Jong (34. Van Seggelen), Hogenboom (88. Kneijber), W. van der Poel, Wagter (74. Helvensteijn).

Beluister hier het vraaggesprek na afloop met Thijs van Seggelen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read