zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSam van der Geest heeft nuchtere kijk op ROAC en zware blessure

Sam van der Geest heeft nuchtere kijk op ROAC en zware blessure

-

Het seizoen van ROAC kenmerkt zich tot nu toe via het schrapen van puntjes. Bij de Rijpwetering Oud Ade Combinatie werd er vooraf al rekening gehouden met een pittig seizoen en niets is minder waar. Dat is bepaald geen schande. De dorpsclub moet het louter doen met spelers uit de eigen klei en is afhankelijk van aanwas uit de eigen gelederen. De club is in iets meer dan een decennium opgeklommen uit de krochten van het amateurvoetbal op zondag en sinds 2019 eersteklasser. Daarin hield het zich vooralsnog knap staande, maar het piept en kraakt ondertussen. Van opgeven met de voorlaatste plaats is echter geen sprake. Van nachten wakker liggen al evenmin. Op het Hertogspark is het toch wel gezellig en gemoedelijk of er nu gewonnen of verloren wordt.

Sam van der Geest is ook al de nuchterheid zelf. ,,We roeien met de riemen die we hebben en we werken ons elke week uit de naad. Dat is ons handelsmerk en dan zien we aan het einde van de rit wel waar we staan. Wanneer we onverhoopt terug zouden vallen naar de tweede klasse drinken we nog steeds hetzelfde biertje. Elkaar iets verwijten doen we hier niet. We knokken schouder aan schouder en zeker op ons eigen vertrouwde, hobbelige veld blijven we lastig te kloppen. Enkel in uitwedstrijden hebben we het lastig vanwege veelal kunstgras en het gegeven dat het gros van de tegenstanders meer technische bagage heeft.”

Op verplaatsing verloor de ploeg van Gidon Reinders Folmer al vijf keer, terwijl afgelopen zondag kampioenskandidaat Kampong bij een bezoek aan ROAC genoegen moest nemen met een punt (0-0). ,,We hadden op zich niets te vertellen en kregen geen kans. Als collectief bleven we echter overeind, mede ook omdat Dammes van der Poel de nodige ballen pakte. Maar goed, zij kregen gewoon negentig minuten plus en waren kennelijk niet bij machte om ons te kraken. Enkel hebben we in het vervolg van de competitie wel overwinningen nodig want zo gaan we de oorlog niet winnen.”

De middenvelder en in het dagelijks leven timmerman bij aannemingsbedrijf Van der Geest in het dorp spreekt over ‘we’ en ‘ons’, terwijl hij op dit moment geen deel uit maakt van de hoofdmacht. ,,Anderhalve week terug ging het fout tegen DSOV. Ik verdraaide mijn knie en wist direct dat het fout zat. Ondertussen heb ik een MRI scan achter de rug en deze week hoop ik meer te weten. Het is nog onduidelijk of het mijn kruisbanden zijn of de meniscus. Ik ga uit van het slechtste scenario zodat het wellicht nog kan meevallen. In mijn jeugd heb ik de knie-en enkelbanden wel eens verrekt, maar een blessure als deze kwam niet eerder op mijn pad. Het is wat het is. Natuurlijk had ik het team graag geholpen om er het beste van te maken de komende maanden, maar ik blijf vanzelfsprekend betrokken en ze zien spelen. Je hoort wel eens dat spelers afstand nemen bij een zware blessure, maar die vlieger gaat voor mij niet op. Iedereen bij ons is bij en met elkaar betrokken en dat is juist ook een kracht.”

De onlangs 29 jaar geworden Van der Geest maakt zich geen zorgen over de toekomst van het eerste elftal. ,,Er gaan wat spelers stoppen, maar er komen ook talenten door vanuit de jeugd. Daar moet deze club het nu eenmaal van hebben. De passie waarmee we spelen zal niet veranderen in elk geval. Prima als dat in de eerste klasse mogelijk blijft, maar als we degraderen en een stapje terug moeten doen is het voordeel dat we ook wat vaker zelf de bal zullen hebben.”

Aanvulling op dit artikel. Inmiddels kreeg onze redactie meer informatie van Sam:

,,Op de mri ziet alles er goed uit. Geen beschadigingen aan banden of meniscus. Ze zien alleen dat er 2 stukjes kraakbeen los in mijn knie zitten. Daar kwam die knak waarschijnlijk vandaan. M’n onderbeen en bovenbeen zitten in een kommetje en dat kommetje is bij mij niet diep dus is de kans groter dat er bot uit dat kommetje kan schieten en dat is misschien gebeurd en weer terug geschoten en daarbij is kraakbeen los gekomen. Door de zwelling kan ik nu nog niet buigen en strekken, maar wanneer dat weg is gaat het als het goed is steeds beter. Over een maand moet ik terugkomen en dan kijken of alles het weer goed doet en dan weer aansterken met fysio.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read