zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseStrijdbaar ROAC kreeg weer niet wat het zo verdiende… punten!

Strijdbaar ROAC kreeg weer niet wat het zo verdiende… punten!

-

Eerste klasse A (zondag) – ROAC-verdediger Mitchel Boere was er na afloop heel duidelijk over: ,,Natuurlijk waren het gemengde gevoelens, want we waren er trots op dat we zo hebben gestreden na die laatste zware 6-0 blamage tege AGB. Maar de frustratie zat vooral in het feit dat onze dik verdiende gelijkmaker in blessuretijd werd afgekeurd. Een overtreding van onze kant bij de klutssituatie in de doelmond van SDZ? Wij hebben het echt niet gezien. Dan verlaat je Amsterdam toch weer met nul punten. Nu hebben we donderdag een zogenaamd zespuntenduel thuis tegen FC Uitgeest.”

Met de laatste plek met 7 uit 12 en SDZ zesde met 19 uit 11 was het op de ranglijst best een aanmerkelijk verschil. Maar thuis in Rijpwetering was er tegen deze Amsterdamse vereniging (Samenspel Doet Zegevieren) toch ook een 1-1 behaald? ROAC begon niet lekker aan de wedstrijd. Boere: ,,Wij speelden 4-4-2, maar wij kregen voor geen meter grip op hun diep spelende vleugelverdedigers, zeg maar gerust aanvallers. Dus na tien minuten zette trainer Gidon Reinders Folmer het à la Van Gaal om naar 5-3-2 en dat ging veel beter. Van beide kanten kwamen er kansen. Benut Bart Hogenboom zo’n kans dan ga je toch heel ander de rust in.”

Nu was deze 0-0 voor de ROAC-trainer geen reden om anders te gaan spelen. ,,Hij was er heel duidelijk over. Als SDZ meer zou gaan drukken om te kunnen scoren, zou er voor ons meer ruimte komen want ze waren best kwetsbaar achterin. Maar uiteindelijk scoorden zij wel de 1-0 kort na rust. En na een gemiste bloedkans van Casper van der Heijden strafte Jeffrey de Haas een fout van hun doelman af. Deze liep bijna met bal achteruit het doel in, moest deze dus wel loslaten, waardoor Jeffrey zo de gelijkmaker kon binnentikken”, aldus de ROAC-verdediger.

Maar vlak voor tijd kwam SDZ weer op voorsprong, 2-1, doordat ze weer teveel tijd kregen om de bal voor het doel te brengen. Boere: ,,Daarna hebben we er echt van alles aan gedaan om de gelijkmaker te kunnen maken, maar verder dan het afgekeurde doelpunt kwamen we niet. We blijven zo laatste met 7 uit 13 en komende donderdag moet het tegen FC Uitgeest op sportpark Hertogspark dan maar gebeuren. Zij staan elfde zag ik met 14 uit 13, dus dat is een zeer belangrijk duel. Zeker nu onze concurrent Legmeervogels, dertiende met 10 uit 13, uit de laatste twee duels tegen hooggeplaatste ploegen wel vier punten heeft behaald. Ons punt blijft gewoon dat we al tien seizoenen lang veel te weinig scoren, dit seizoen zelfs maar zeven keer. We geven ook echt heel weinig weg, maar dat meeverdedigen kost onze aanvallers gewoon veel energie. Het scheelt in ieder geval dat komende donderdag Freek Heemskerk er ook weer bij kan zijn. We gaan het beleven!”

SDZ –ROAC 2-1 (0-0). 55. SDZ 1-0, 70. De Haas 1-1, 84. SDZ 2-1.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Boere, Hupkes, Hogenboom, Van Seggelen, De Jong, Van As, W. van der Poel, Koek, Van der Meer, De Haas.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read