dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTrein Valken’68 nog niet tot stilstand gekomen

Trein Valken’68 nog niet tot stilstand gekomen

-

Eerste klasse A (zaterdag)- In het lastige uitduel tegen Monnickendam stapte Valken’68 als winnaar van het veld en wist de ongeslagen reeks die nu inmiddels op negen wedstrijden staat voort te zetten.

Op het gedateerde en keiharde kunstgrasveld was het lastig voetballen. Monnickendam beschikt over een ploeg met een aantal vaardige aanvallers waar de Valkenburgse verdedigers hun handen aan vol hadden. Monnickendam kreeg wat kansen, maar de betrouwbare goalie Joris van Harmelen hield zijn doel schoon. Valken’68 liet zich aanvallend ook zien en brak na een half uur met een fraai staaltje voetbalkunst de ban. Met een werkelijk prachtige assist à la Modric bereikte Marc Langeveld Jaco van der Bent die de zestien in kon snellen en hard kon afronden in de hoek. De 0-1 betekende ook de ruststand.

Na rust drongen de Monnickendammers wat meer aan, maar wist het mede door het ontbreken van de eindpass slechts spaarzaam gevaarlijk te worden. Dit was natuurlijk ook een verdienste van de verdediging van de Valkenburgers. Het hoor- en zichtbare gemopper op elkaar van de Noord Hollandse aanvallers kwam het spel natuurlijk nooit ten goede. In de tachtigste minuut onderschepte uitblinker Samet Arikan na een verkeerde pass van een Monnickendammer verdediger de bal en ging alleen op de doelman af. Arikan schoof de bal koelbloedig langs de doelman en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Goed nieuws was ook de rentree van Chris de Lange. De verdediger kampte de laatste weken met een blessure en kon vandaag weer wat speelminuten pakken.

De laatste in weken vorm zijnde Samet Arikan: ,,Ja het gaat goed de laatste weken, vorige week zelfs een hattrick. Dat komt door de kilo’s die ik kwijt ben door de Ramadan. Ik voel me ook goed in vorm. Ik hoop dit door te kunnen zetten. Wie weet pakken we nog een periode.”

Trainer Alen Campfens: ,,Een sterk optreden van de ploeg. In veel facetten van het spelletje. Het stond goed en er was veel onderlinge bereidheid om meters voor elkaar te maken. We hebben ook geduldig gespeeld. Het was lang wachten op die tweede goal, maar toen was het ook wel over. Gewoonweg een prima zege en we hebben nu al trek in volgende week.”

Volgende week wacht er een ware Super Saturday in de eerste klasse A. Koploper WVHEDW strijdt tegen nummer twee Nootdorp. De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg om het eigenlijk niet te vermijden kampioenschap binnen te slepen. En in een echte streekderby kruisen nummer drie Voorschoten’97 en nummer vier Valken’68 de degens om de strijd in de top drie. Dat belooft een hete strijd te worden op sportpark ‘t Duyfrak.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Van Noort, Kuijt, De Mooij, Zandbergen, Cooper, Van der Bent, Langeveld, Arikan.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read