woensdag, oktober 5, 2022
HomeUVSInterviews UVSMitchell Abdoel: ,,Verdedigers uit de tent lokken”

Mitchell Abdoel: ,,Verdedigers uit de tent lokken”

-

In de voorbije en komende weken leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 2 is het de beurt aan Mitchell Abdoel, die Nootdorp verliet voor UVS.

Mitchell Abdoel: ,,Verdedigers uit de tent lokken”

Eindelijk lukte het UVS om de tweede klasse te verlaten. Na een doorgaans ijzersterk seizoen werd de stap omhoog gemaakt en j.l. zaterdag werd de eerste training alweer afgewerkt. Net als veel hoger spelende clubs delen de Leidenaars de zomerstop op en vanaf augustus zal alles in het werk worden gesteld om zich te prepareren op de nieuwe uitdaging. De selectie bleef vrijwel in tact en daarnaast werd er gerichte versterking binnen gehengeld. Zo is Mitchell Abdoel overgekomen van Nootdorp, dat de oversteek naar de hoofdklasse net niet kon maken. De centrumspits over zijn overgang naar de Kikkerpolder. ,,Ik kende de trainer al enigszins, maar dan zakelijk gezien. Op een zeker moment zijn we in gesprek gekomen en het verhaal klonk goed. Er speelde ook wat bij Nootdorp waar ik geen goed gevoel bij had en zo is het balletje gaan rollen. Toevallig speelden we een keer tegen UVS en we gingen er dik af. Een knap voetballende ploeg en ik zie er mogelijkheden om mezelf door te ontwikkelen.”

Bij de eersteklasser kwam Abdoel elf keer tot scoren. ,,Wat mij betreft te weinig voor een puntspeler, hoewel ik wel meer assists op mijn naam heb gekregen. Ik had voor mezelf bedacht om er twintig te maken, maar daar ben ik dus ver van weggebleven. Van mezelf weet ik dat ik ook zeker beter kan. Ik moet nog sterker worden, ook aan de bal. Mijn snelheid moet beter benut gaan worden en de looplijnen kunnen beter. Ik geloof er absoluut in dat ik die stappen bij UVS kan maken. Laatst hadden we een presentatie en voorstelrondje en dat is mij prima bevallen. Chris Hagi (DSO) en Loyd van der Wilden (Voorschoten’97) zijn er ook bij gekomen en ik heb met Chris en tegen Loyd gespeeld. Dat zijn prima spelers en zo zijn er nog wel wat versterkingen te noemen. De concurrentie is groot, maar dat is juist goed. Garanties tot aan de deur en zo hoort het ook te zijn. Ik zal mezelf moeten bewijzen en in die uitdaging heb ik veel zin. Na het eerste blok ga ik even kortstondig naar Barcelona en dan wil ik knallen.”

UVS verwacht veel van de spits. ,,Ik ben groot en sterk en vaak aanspeelbaar. Daarnaast speel ik graag op het randje en lok ik verdedigers uit de tent. Volgens mij past dat goed bij het huidige UVS. Als nieuwkomer moet je niet enkel voor lijfsbehoud willen gaan. Met deze selectie hebben we zeker iets in de eerste klasse te zoeken. Ik ga mij in elk geval volledig inzetten voor mijn teamgenoten en ik wil mezelf op de kaart zetten in Leiden.”

Naam: Mitchell Abdoel

Leeftijd: 23 (11 november 1998)

Voormalige club(s): DSO, Smitshoek, Nootdorp

Nieuwe club: UVS

Note redactie: dit interview dateert uit juli. De spits scoorde afgelopen zaterdag tweemaal tegen Alphense Boys (4-0).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read