HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 haalt punt op in Broek op Langedijk

Valken’68 haalt punt op in Broek op Langedijk

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Valken’68 heeft met 2-2 gelijk gespeeld in Broek op Langedijk tegen BOL. Een uitslag die conform de verhoudingen terecht genoemd mag worden.

In de eerste helft was het initiatief duidelijk voor de Valkenburgers. Zij wisten beter raad met het zware veld. BOL leed veel slordig balverlies, maar toch was de eerste kans voor de Broek op Langedijkers en moest doelman Joris van Harmelen al in de eerste minuut handelend optreden.

Op het moment dat Valken’68 het heft duidelijk in handen had, sloeg de thuisploeg toe via de counter na een foute breedtepass. Eerst was het Van Harmelen die nog handelend kon optreden, maar op de rebound van Martijn Ton moest hij het antwoord schuldig blijven. Vijf minuten later werd de stand weer op gelijk getrokken. Na een goede interceptie speelde Brian van Noort Jaco van der Bent aan die handig wegdraaide van zijn tegenstander maar onreglementair gevloerd werd. Weliswaar licht maar scheidsrechter Wolf kon niets anders dan een strafschop toekennen. Dit buitenkansje werd benut door Huig van Duijn.

Vijf minuten voor rust kreeg Valken wederom de deksel op de neus. Uit een scrimmage zette Danny Konijn zijn ploeg andermaal op voorsprong. Valken’68 rechtte wederom de rug en op slag van rust bracht het de stand weer in evenwicht. Een door Van Noort genomen vrije trap vanaf de rand 16 belandde voor de voeten van Van der Bent die in één keer de bal weer voor gaf en Mattijs de Mooij een niet te missen kans gunde. Een koud kunstje voor de technisch begaafde aanvoerder (bij afwezigheid van Marc Langeveld).

Na rust een ander speelbeeld. BOL kwam beter in de wedstrijd en leek de slordigheden van de eerste helft in de kleedkamer achter te hebben gelaten. Met veel diepe ballen op de voorhoede werd het de Valkenburgse verdediging knap lastig gemaakt. De verdediging zou tot op het einde stand houden en er zou niet meer gescoord worden. Valken’68 kreeg nog wel wat mogelijkheden onder andere met een vlammend schot van Huig van Duijn en een goede kans voor Brian van Noort die wellicht hier niet meer op rekende en een beetje in de weg werd gelopen door een medespeler. Ook Sammy Zandbergen kwam nog in de gelegenheid te scoren, maar het bleef bij de vier gemaakte doelpunten.

Na afloop van de wedstrijd sprak verdediger Brian van Noort (betrokken bij twee doelpunten en bijna de winnende): ,,De 2-3 had ik op mijn schoen ligge. Als ik die had gemaakt dan had ik waarschijnlijk meteen mijn schoenen ingeleverd denk ik. Persoonlijk een mooie middag maar jammer dat het niet resulteerde in drie punten.”

Over de tegendoelpunten in de eerste helft erkende de ex-speler van Warmunda dat de verdediging er niet goed uit zag. ,,Ik denk twee zwakke momenten in het uitverdedigen en je weet dat BOL loerde op de counter. Wel twee goede goals van ons met veerkracht. Een goede eerste helft onder moeilijke omstandigheden.”

Vervolgend: ,,BOL kwam goed uit de kleedkamer en was wat agressiever en wij kwamen wat moeilijk in ons spel. We spelen graag positiespel. We zakten ook iets meer terug waardoor we BOL meer ruimte gaven om te voetballen. Misschien niet verdiend maar ik vond toch dat we de drie punten hier hadden moeten pakken.”

Valken’68 zakt nu wat verder weg op de ranglijst en moet oppassen dat het niet gepasseerd gaat worden op de ranglijst door de ploegen onder hen die nog wat wedstrijden tegoed hebben door diverse afgelastingen. Volgende week wacht het in punten gelijk staande Honselersdijk. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet gaan worden om niet het zicht van de middenmoot te verliezen. Goed nieuws is mogelijk wel de terugkeer van de geblesseerde Langeveld.

Het slotwoord is aan trainer Alan Campfens: ,,BOL heeft een duidelijk simpelere gedachte over het spelletje en dito spelopvatting. Wij maken het onszelf soms te lastig. Ik heb zeker prima dingen gezien, maar ons rendement moet omhoog. Een constatering die ik wel vaker benoemd heb. En wellicht wordt het tijd om eens ‘smerig’ te winnen. We krijgen vaak de complimenten voor het spel, maar morsen tegelijkertijd de nodige punten.”

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, De Lange, Van Noort, Kuijt, De Mooij, Van Duijn, Zandbergen, Van der Bent, Cooper, Redel.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..