dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 neemt laat afstand van laagvlieger (pus nabeschouwing/fotoreportage)

Valken’68 neemt laat afstand van laagvlieger (pus nabeschouwing/fotoreportage)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Winnen van de nummer laatst, liefst met ruim saldo, is het devies voor alle clubs in de 1e Klasse B dit seizoen. Dat lukte, al duurde het ruim een uur voordat het Delftse DHC in eigen huis door de knieën ging. Trainer Derek van der Plas analyseerde nuchter dat zijn elftal de eerste helft ronduit slecht speelde. Met twee wissels in de rust werden de posities beter bezet en moest het overwicht in doelpunten worden uitgedrukt. De eerste vergde een zware bevalling, daarna bleek een blakende zesling te zijn gebaard.

Het geplaagde DHC, eind vorig seizoen vertrok de trainer met de hele A-selectie naar VUC, voetbalde de eerste helft bij vlagen leuk mee, geholpen door de slordige bezoekers. Met voormalige tweede-elftalspelers en een paar behendige zaalvoetballers peurden de groen-zwarten er wat halve kansen uit. Dat was ongeveer ook wat Valken’68 als resultaat mocht noteren. Alleen Joshua Cooper trof doel. Zijn goal werd echter, volgens vriend en vijand onterecht, afgekeurd wegens buitenspel.

Met Bas van Delft en de debuterende Lars Oudshoorn, de laatste na maanden van blessureleed, oogden de bezoekers stabieler. Matthijs de Mooij schoof door naar zijn vertrouwde middenveld. Achterin moest Van der Plas schuiven door gedwongen afwezigheid van Jesper Slootweg, Bart Duiker, Stijn Haasnoot en de geschorste Chris de Lange. Het vinden van de opening duurde nog wel een kwartier. Sneu was wel dat Oudshoorn later in de wedstrijd geblesseerd naar de kant moest. Hopelijk zonder blijvende gevolgen.

Inmiddels had Valken’68 wel afstand genomen van de geknakte opponent. Marc Langeveld, die weinig inspiratie leek te putten uit de povere tegenstander, bracht Van Delft in stelling, die de ban wist te breken. Snel daarop waren Huig van Duijn (van 20 meter) en opnieuw Van Delft (van 40 meter!) de Delftse keeper te machtig. Lars Wietsma schoot fraai de 0-4 binnen en met een intikker de 0-5. Van Duijn kon niet achterblijven en tekende voor 0-6 in de slotminuut.

Valken’68 bezet na drie zeges op rij een mooie vierde plaats. De verschillen zijn echter klein. Volgende week de laatste voor de winterstop. Koninklijke HVV komt naar ’t Duyfrak.

DHC – Valken’68 0-6 (0-0). 61. Bas van Delft 0-1; 65. Huig van Duijn 0-2; 66. Bas van Delft 0-3; 78. Lars Wietsma 0-4; 81. Lars Wietsma 0-5; 90. Huig van Duijn 0-6.

Opstelling: Jordy Blikman, Thijs den Hollander, Matthijs de Mooij, Rody Redel, Peter Kuijt, Bas Roorda (46. Lars Oudshoorn, 74. Martijn Blom), Huig van Duijn, Lars Wietsma, Joshua Cooper (74. Chris Volwater), Marc Langeveld, Samet Arikan (46. Bas van Delft).

podcast interview met Bas van Delft: 

 

Must Read