maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 slaat op juiste moment toe en boekt zege op SV Den...

Valken’68 slaat op juiste moment toe en boekt zege op SV Den Hoorn (plus nababbel)

-

Eerste klasse B (zaterdag)-Het was vooraf puzzelen en improviseren voor trainer Derek van der Plas. Het bekeravontuur afgelopen dinsdag leverde dan wel een klinkende 3-0 overwinning tegen SHO op, maar het zorgde er ook voor dat de ziekenboeg wat voller liep. Stijn Haasnoot moest het veld verlaten met een schouder uit de kom en ook Jesper Slootweg kwam ook niet ongeschonden uit de strijd. Peter Kuijt moest na zijn twee keer geel vorige week een wedstrijdje brommen en ook Sammy Zandbergen was nog geblesseerd. Deze laatste verwacht zelf niet meer dit jaar in actie te komen. Goed nieuws was dan wel de terugkeer van de geblesseerde Matthijs de Mooij. Hij startte vandaag vanaf de bank.

Den Hoorn (dit jaar gebruik makende van de horizontale overstap uit het zondagvoetbal) beschikt over een prima ploeg en had de eerste helft ook het betere van het spel. De eerste kans was ook voor Den Hoorn. Een kopbal van Donny Slot ging net over. Vlak daarna kreeg Valken’68 eveneens een grote mogelijkheid via Marc Langeveld. Het schot van de Valkenburgse aanvoerder ging net naast.

Daarna brak er een sterke fase van Den Hoorn aan, waar zij wellicht hadden moeten scoren. Allereerst via een vrije trap rand zestien die op de lat uiteen spatte en de bal die in de rebound net over gekopt werd. Vlak daarna was er een vlammend schot van Dylan Spaans, waar sluitpost Jordy Blikman ternauwernood een handje tegen kreeg. De aloude voetbalwet is in 2022 ook nog steeds kracht.

Als de kansen aan de ene kant niet benut worden dan zal je altijd zien dat deze wel aan de andere kant wel een doelpunt opleveren. Een crossball over de hele van Huig van Duijn belandde op maat op Marc Langeveld. Deze legde vervolgens de bal panklaar op randje zestien voor de instormende Bas Roorda. Zijn schuiver belandde achter doelman Robert Jan Kuipers en betekende dus tegen de verhouding in een 1-0 voorsprong voor de Valkenburgers. De 1-0 werd ook de ruststand.

De tweede helft begon wat later, omdat er wat onduidelijkheid was over een speler van Den Hoorn die in zou vallen. Hij stond niet op het formulier en moest alsnog door de scheidsrechter op het formulier gezet worden. Dit leidde weer tot vraagtekens bij de technische staf bij Valken’68. Opmerkelijk, maar wellicht volgens de reglementen wel toegestaan.

Na rust drong Den Hoorn aan, maar de Valkenburgers verdedigden in een goede organisatie zodat de ploeg uit Midden-Delfland niet zo gevaarlijk kon worden als in de eerste helft. Loerend op de counter met de snelle voorwaartsen wilde Valken’68 de voorsprong vergroten. Dat lukte. Een kwartier voor tijd gaf Samet Arikan uit zo’n tegenaanval de bal perfect op maat op spits Langeveld. De puntspeler schreef vervolgens zijn zevende doelpunt van het seizoen op zijn conto.

Even later ontstond er een opstootje waar Langeveld bij betrokken was. Bij een harde overtreding op de knie van de speler reageerde hij geïrriteerd en raakten ook ploeggenoten betrokken.  Chris de Lange moest voor zijn aandeel in het opstootje het veld ruimen, omdat hij in de ogen van scheidsrechter Gommans te ver ging. Een domme, onnodige rode kaart maar wellicht ook wel tekenend voor de teamspirit van de Valkenburgers.

Met nog vijf minuten in ondertal kwam Valken’68 niet meer in gevaar. Sterker nog, het zou de score nog verder uitbouwen. Eerst moet goalie Blikman nog handelend optreden op een afstandsschot, maar kort daarna maakte Arikan de overwinning compleet door de 3-0 te scoren.

Met deze overwinning wippen de Valkenburgers over SV Den Hoorn heen en vindt zich terug op de vijfde plek van de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het nog puntloze DHC. De Delftenaren blijken voor veel tegenstanders kanonnenvoer te zijn, maar voorzichtigheid blijft altijd geboden.

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Duiker, De Lange, Redel, Den Hollander, Roorda, Wietsma, Cooper, Van Duijn, Langeveld, Arikan.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Beluister hier de nabeschouwing van Wim Masmeijer met betrokken Valkenburgers:

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read