dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 trekt in slotfase de volle winst naar zich toe

Valken’68 trekt in slotfase de volle winst naar zich toe

-

Eerste klasse B (zaterdag)-In een tamelijk gelijkopgaande wedstrijd, waarin een gelijkspel wellicht de verhoudingen het best had weergegeven, ging toch Valken’68  met de volle buit huiswaarts. Met een schuiver van Sammy Zandbergen vanaf de rand zestien kroonde de middenvelder zicht tot matchwinner en dompelde ZOB in rouw.

Op de open vlakte van Zuid Oost Beemster had Valken’68 het lastig. Een streep door de rekening was het vroege uitvallen van Chris de Lange, die toch teveel last nog had van zijn blessure. Hij werd vervangen door middenvelder Ilja de Vries waardoor Matthijs de Mooij een linie zakte en de positie van De Lange achterin overnam. Doelman Joris van Harmelen moest in de eerste helft een aantal maal handelend optreden op inzetten van Yassin El Yaakoubi. Na een half uur kwam Valken’68 wat beter in het spel. Zo werd Joshua Cooper vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging net voorlangs het doel. Vlak voor rust pikte Brian van Noort de bal op, maar zijn schot van grote afstand vloog over de lat.

Valken’68 kreeg in de tweede helft een aantal vrije trappen bij de rand van het zestienmetergebied. Bij de pogingen van specialist Huig van Duijn kon de doelman zijn schoten onschadelijk maken. In de 67e minuut dacht Valken’68 op 0-1 te komen. Marc Langeveld stuurde aan de linkerkant Rody Redel weg en zijn voorzet werd door invaller Samet Arikan achter de doelman getikt. De assistent van ZOB stak zijn vlag omhoog en arbiter Labeur honoreerde zijn signaal. Een twijfelachtige beslissing, want het leek er toch echt op dat Redel de bal terug legde op Arikan. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden voor ZOB om de score te openen, maar Van Harmelen kon zich andermaal onderscheiden.

Het gemopper van de thuisploeg op scheidsrechter Labeur nam toe en dat resulteerde in een tweede gele kaart tien minuten voor tijd voor Lester Aarsman. Valken’68 profiteerde hier uiteindelijk  van. Twee minuten voor het einde maakte Zandbergen dus de 0-1 en scoorde zo zijn eerste treffer van het seizoen. De woede van ZOB richtte zich opnieuw op de scheidsrechter, want er zou een overtreding aan vooraf zijn gegaan.

Na de winst van vorige week waren ook deze drie punten van harte welkom. Door dit resultaat nestelt Valken zich op de vijfde plek van de ranglijst, bovenaan de brede middenmoot. Volgende week wacht in Wateringen nummer vier VELO.

Aan het woord de uitblinkende doelman Van Harmelen: ,,Ik heb er drie ballen uitgehaald die zeker wel een doelpunt hadden kunnen worden. Als je dan 1-0 wint en niet veel kansen creëert dan is het perfect om man of the match te zijn. 0-0 had misschien een terechte uitslag geweest, maar als je wint in de gong is dat gewoonweg lekker. We hebben ook zo wel eens verloren een paar maanden geleden. In de tweede helft hadden we wind tegen, maar we kwamen toch beter aan voetballen toe.” Tenslotte de lachende goalie nog eens: ,,We hebben gewoon een overwinning gepakt en staan vijfde. We gaan weer naar boven kijken!”

Opvallende naam aan de kant van Valken’68 was verder invaller Ilja de Vries. De speler uit de eigen jeugd die de voorgaande twee wedstrijden al korte invalbeurten maakte, moest nu een stuk langer aan de bak. ,,Ik werd eigenlijk een beetje in het diepe gegooid. Je moet goed luisteren om je heen, maar ik vond het wel goed gaan. Ik maakte één foutje. Meestal speel ik in het tweede. Op dit niveau gaat het veel sneller en is het veel spannender. Als je de bal krijgt moet je heel snel kunnen reageren. Matthijs de Mooij en mijn andere medespelers coachten mij goed, waardoor ik lekker in het spel kwam.”

ZOB-Valken’68 0-1 (0-0). 88. Zandbergen 0-1.

Basisopstelling ZOB: Van Duuren, Aarsman, Mol, El Yaakoubi, Van Os, Coenderman, Jansen, Ronday, Streekstra, Van Wonderen, Fecunda.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, De Lange, Van Noort, Redel, De Mooij, Van Duijn, Zandbergen, Langeveld, Cooper, Van der Bent.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..