woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVerre uitwedstrijd voor FC Rijnvogels

Verre uitwedstrijd voor FC Rijnvogels

-

Voorbeschouwing, derde divisie

FC Rijnvogels-ACV

Het wordt aanstaande zaterdag een verre uitwedstrijd voor de Vogels als zij op bezoek gaan bij ACV in Assen. De kruitdampen van de met 1-0 gewonnen enerverende bekerwedstrijd tegen hetzelfde ACV zijn nog maar nauwelijks opgetrokken. ACV heeft net als de Katwijkers 8 punten uit 6 wedstrijden en gezien het vertoonde spel van de mannen uit Assen lijkt dit aan de magere kant. Na de uitschakeling in het bekertoernooi zullen de Assenaren belust zijn op revanche.

Even terug naar vijf seizoenen geleden toen beide teams elkaar troffen in de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. De wedstrijd op sportpark Het Stadsbroek werd met 1-0 verloren maar in de terugwedstrijd op De Kooltuin werd het 3-1 voor de Vogels die toen promoveerden. Nu treffen beide teams elkaar wederom op het zelfde hoge amateurniveau. Reken er maar op dat de thuisclub tot op het bot is geladen om revanche voor de bekernederlaag te nemen dus de mannen van trainer Thomas Duivenvoorden kunnen de borst nat maken. Zij hebben echter bewezen dat zij bepaald niet de mindere hoeven te zijn dus het ligt in de lijn der verwachtingen dat het weer een boeiende ontmoeting kan worden.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read