zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A, zaterdag 21 mei

Voorbeschouwing eerste klasse A, zaterdag 21 mei

-

AFC – Voorschoten’97   

Hoe zou de tweede helft van het seizoen voor AFC zijn verlopen als de Amsterdammers in februari van dit jaar de uitwedstrijd bij Voorschoten’97 wel hadden gewonnen? Op Adegeest waren de rood-zwarten grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar de geel-groenen trokken in de eindfase toch de drie punten over de streep. AFC had bij aanvang van dat treffen drie punten meer verzameld dan hun opponent, maar momenteel is het gat opgelopen tot liefst 22 punten in Voorschotens voordeel. Waar het sindsdien crescendo ging met de ploeg van Nick Poot en John van Veen, daar betekende de nederlaag in Voorschoten voor AFC het begin van een vrije val. AFC is inmiddels afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst en heeft een overwinning nodig om nog kans te maken op directe handhaving. Voorschoten’97 daarentegen mag zich na een geweldige opmars inmiddels vice-koploper van de eerste klasse A noemen en verzekerde zich al van het spelen van p/d-wedstrijden voor een plekje in de hoofdklasse.

Honselersdijk – Valken ’68

Dat de onderlinge krachtsverschillen tussen de clubs in deze klasse, met uitzondering van de al weken geleden gekroonde kampioen WV-HEDW, ontzettend klein zijn dit seizoen, ondervindt Valken’68 aan den lijve. Een paar weken geleden leken de Valkenburgers na een uitstekende serie zeer kansrijk voor het spelen van p/d-wedstrijden, maar na drie nederlagen op rij hebben de geel-roden waarschijnlijk toch nog een puntje nodig om definitief verzekerd te zijn van een verlengd verblijf in de eerste klasse. Komend weekend vertrekt de formatie van Alan Campfens naar het Westland voor de confrontatie met Honselersdijk. De ploeg van oud-Voorschoten’97 (za)-trainer André Lourens is nog volop in de race voor een nacompetitieticket en kan een zege dus goed gebruiken. De heenwedstijd tussen beide teams op ’t Duyfrak eindigde in een 3-1 overwinning voor Valken’68.

Overige wedstrijden in deze klasse: BOL – Nootdorp, Zwaluwen’30 – ZOB, Die Haghe – Monnickendam, Forum Sport – VELO, WV-HEDW- Argon

 

Must Read