zondag, augustus 14, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A, zondag 8 en donderdag 12 mei

Voorbeschouwing eerste klasse A, zondag 8 en donderdag 12 mei

-

In de eerste klasse West I kan ROAC de degradatiedans nog altijd ontspringen. De kans daarop is er echter na het gelijke spel op bezoek bij Legmeervogels niet groter op geworden. De Rippers speelden een alleszins acceptabele eerste helft en lieten na de rust bij een 1-2 voorsprong de kans liggen op meer afstand nemen. Tot twee keer toe werd een strafschop gemist. De thuisploeg kon zo alsnog op gelijke hoogte komen en het had uiteindelijk zomaar slechter kunnen aflopen voor de ploeg van Gidon Reinders Folmer in de slotfase. Komende zondag moet er hoe dan ook gewonnen worden van DSOV, de nummer twaalf. Door Sport Ontspanning Vijfhuizen won afgelopen weekend gedecideerd en heeft nu al zes punten meer op de teller. Eerder verloor ROAC met 2-0 in het uitduel. Revanche is nu dus keihard nodig. Temeer omdat ROAC op donderdag 12 mei een uitwedstrijd speelt tegen Kampong in Utrecht. Dat is de huidige koploper en de titelkandidaat zal zich maar wat graag willen herstellen van de 0-0 in Rijpwetering. AGB en AFC’34 maken ook nog kans op de titel en dat zijn ook nog ploegen waar ROAC tegen uit dient te komen. Alles kan, maar het mag duidelijk zijn dat de handen zondag sowieso de lucht in moeten vanwege een zege op DSOV. Het net zal gevonden moeten worden door de paarshemden. Tot nu toe lukte dat pas veertien keer en dat is simpelweg te weinig gemeten over twintig ontmoetingen.

Restant programma, 8 mei: AFC’34-Kampong, AGB-Hoofddorp, Assendelft-Hillegom, Fortuna Wormerveer- Legmeervogels, Kolping Boys- FC Uitgeest, LSVV-SDZ.

11 mei: Hillegom-Fortuna Wormerveer

12 mei: AGB-Assendelft, DSOV-Legmeervogels, Hoofddorp-LSVV, Kolping Boys-AFC’34, SDZ-FC Uitgeest.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read