zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 8 oktober

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 8 oktober

-

VUC – Voorschoten’97

Voorschoten’97 herstelde zich afgelopen zaterdag van de uitglijder bij Die Haghe en won thuis met 4-1 van het Haagse VUC. Thom Wijnalda, vorig seizoen topscorer van de Leidse regio, liet tegen de Hagenaars zien het scoren nog niet verleerd te zijn door de eerste twee Voorschotense doelpunten voor zijn rekening te nemen. Komende zaterdag treffen de Adegeest-bewoners opnieuw een ploeg uit de Hofstad, want dan is VUC de tegenstander. Deze van oudsher traditionele zondagclub debuteert dit seizoen op de zaterdag, dus beide verenigingen troffen elkaar nooit eerder in competitieverband. VUC leed afgelopen zaterdag, na een verliespartij bij VELO in de openingswedstrijd, in eigen huis opnieuw een nederlaag tegen Die Haghe en gaat tegen Voorschoten’97 dus op zoek naar het eerste competitieresultaat.

UVS – Forum Sport

UVS leed ook in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen een nederlaag. Voetballend kunnen de Leidenaren het eerste klasse niveau prima aan, maar ook tegen DSO zat het op de beslissende momenten wat tegen. De bezoekers kregen voldoende kansen om met een resultaat uit Zoetermeer te vertrekken, maar het ontbrak de Leidenaren op de beslissende momenten aan scherpte en soms ook aan het benodigde geluk.  Een andere tegenvaller voor de Kikkerpolderploeg was het uitvallen van doelman Delano van Wanrooij, die met een ogenschijnlijk zware achillespeesblessure het veld moest verlaten. Komende zaterdag krijgt UVS in eigen huis een nieuwe kans op succes, want dan komt Forum Sport op bezoek. De Voorburgers boekten afgelopen zaterdag de eerste competitiezege, het bezoekende Nootdorp werd met 3-2 verslagen.

Die Haghe – Valken’68

Valken ’68 kon de goede competitiestart bij UVS geen vervolg geven, de thuisontmoeting met VELO werd met 0-1 verloren. De thuisploeg maakte tegen de Wateringers een wat fletse indruk en was niet bij machte om de vlak voor rust opgelopen achterstand te repareren. De terugkeer van Marc Langeveld , hij kwam in de tweede helft in de ploeg voor Rody Redel,  zorgde toch nog voor een een lichtpuntje bij de gastheren. Komende zaterdag gaat de formatie van Derek van der Plas op bezoek bij Die Haghe. De Hagenaars hadden vorig seizoen nog de nacompetitie nodig voor prolongatie van het eerste klasserschap, maar dit seizoen lijkt, getuige het maximale resultaat uit de eerste twee competitiewedstrijden, Die Haghe een betere voetbaljaargang tegemoet te gaan. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide teams in een 1-1 gelijkspel.

Overige wedstrijden in deze klasse: HVV – DHC, VELO – DSO, Nootdorp – Honselersdijk, Wippolder – Den Hoorn

Must Read