HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 (za) met tien man naar gelijkspel

Voorschoten’97 (za) met tien man naar gelijkspel

-

Eerste klasse B (zaterdag)- In de slotfase leek het mis te gaan voor Voorschoten’97, maar Nick Guijt bezorgde zijn ploeg alsnog een punt (2-2). Niet ver daarvoor had de thuisploeg de 2-1 op het scorebord gebracht, mede omdat Martijn Hogenboom een rode kaart kreeg vanwege het trekken aan de noodrem. In de eerste helft speelde de ploeg van Jonathan Jonk bepaald niet goed, maar na de hervatting lieten de groengelen meer het ware gezicht zien.

Verdediger Mark van der Voorst, die kon terugkijken op een prima optreden, kon wel leven met de 2-2. ,,Ja, want voor de rust deden we het niet geweldig en als je met tien man achter komt dan is dit wel het maximaal haalbare. Nick Poot (assistent-trainer, red.), gaf na afloop wel aan dat hij nog geloof had in de 2-3 vanwege ons spel, maar ik denk dat we dit maar moeten koesteren. Het is jammer dat Martijn die overtreding moest maken na geklungel achterin.”

Op sportpark ’t Loo leek de thuisploeg op voorsprong te komen via Luuk Goedbloed, maar in die situatie kwam Voorschoten’97 goed weg. Nog voor het kwartier op de klok werd het alsnog 1-0 na een aanval over rechts. Martijn Brummer mocht zich laten feliciteren. Vlak voor de pauze was Jim van der Krogt dichtbij de gelijkmaker met een ferme vrije trap, maar dat feestje bleef uit voor het tot dan toe fletse Voorschoten’97.

In de tweede helft kwam de brigade van Jonk beter voor de dag en dat resulteerde al na acht minuten in de gelijkmaker van spits Thom Wijnalda, die het scoren nog altijd niet verleerd is. Een kwartiertje voor tijd was een knappe redding van Alessandro Kwant nodig op een overtuigende kopbal van Edoardo Saurwalt. Daarna volgde dus de rode kaart voor Hogenboom en daarmee was Voorschoten’97 in last. Zeker na de 2-1 van Marc du Chatinier. Guijt bleek evenwel de reddende engel en zo werd een nederlaag voorkomen.

Van der Voorst: ,,Ons spel was in de eerste helft V’97 onwaardig. We kwamen totaal niet in ons spel en dan worden we kwetsbaar. In de rust hebben we nieuwe afspraken gemaakt en een plan de campagne gemaakt. Dat pakte veel beter uit. We creĂ«erden veel meer en het werd ook een veel leukere pot. De passie en het geloof keerden terug. Met dit resultaat kunnen we thuiskomen. Nu gaan we ons opmaken voor het duel tegen UVS. Uiteraard kennen veel spelers elkaar en Loyd (van der Wilden, HK) heeft hier natuurlijk gespeeld. We zijn gebrand op een goed resultaat. De verschillen zijn klein in deze klasse, maar vooralsnog laten wij teveel punten liggen. Dus we moeten nog twee goede resultaten boeken tot aan de winterstop. Ron Verplancke traint weer mee en misschien haalt hij het nog om een wedstrijd te spelen voor de verplichte stop. Hogenboom moeten we nu ook missen dus het kan puzzelen worden volgende week.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Khiraoui, Simonis, Hogenboom, Van der Voorst, Reinders, Nomen, Van der Krogt, Beumer, Maatoug, Wijnalda.