HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVrede in Mijdrecht na negentig minuten vol strijd

Vrede in Mijdrecht na negentig minuten vol strijd

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Argon en Valken’68 moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Daar waren de opponenten pas na 90 spannende minuten van te overtuigen. Zo vaak als dat kon werd bij beide doelen de aanval gezocht. Op basis van de tweede helft, waarin Valken wel terugkwam tot 2-2, mocht Argon het meest aanspraak maken op een zege. Doelman Joris vaan Harmelen, die zijn ploeg na de 1-0 van de thuisclub al met fraaie reddingen in de race wist te houden, voorkwam ook na rust schade voor de bezoekers in Mijdrecht.

Niet dat alles zo goed ging. Maar waar twee elftallen strijd leveren en het vijandelijke doel zoeken ontstaat een onderhoudende en door de stand ook spannende wedstrijd. De frivole aanvallers van Argon bezorgden de Valkenburgse verdedigers geregeld problemen. Zo creëerde spits Max Oliemans zelf de ruimte om Van Harmelen na 18 minuten kansloos te laten. Even daarvoor had Langeveld de openingsgoal op de slof. Zijn schot van acht meter ontbeerde kracht en richting.

Nadat Van Harmelen een en andermaal de 2-0 verhinderde, slaagde Langeveld er uit een afgeslagen vrije trap van Jaco van der Bent alsnog in om gelijk te maken. Valken’68 nam daarna het heft in handen, maar als een koude douche kapte in een tegenstoot Giliano Eijken zich knap vrij om de gastheren met een geplaatst schot weer op voorsprong te brengen. Op slag van rust werd Langeveld in de zestienmeter gehaakt, maar tot frustratie van het Valkenburgse kamp zag scheidsrechter Akkaya er geen strafschop in.

Na de thee produceerde Van der Bent de tweede gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van Zandbergen en de verder onzichtbare Cooper. Dat was maar goed ook, want in het vervolg van de tweede helft konden de bezoekers alleen nog een keer via Langeveld en invaller Huig van Duin gevaarlijk worden. De aandringende Argonauten misten richting of stuitten op uitblinker Van Harmelen. Middenvelder Lechkar testte de doelpaal. Zo bleef het spannend tot het eindsignaal met twee teams die de driepunter zochten. ,,Met dit gelijkspel valt goed te leven, mijn jongens hebben hard gewerkt”, concludeerde Alan Campfens na afloop berustend.

Argon – Valken’68 2-2 (2-1). 19. Oliemans 1-0, 27. Langeveld 1-1, 43. Eijken 2-1; 54. Van der Bent 2-2.

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde (59. Roorda), Van Egmond, Van Noort, Redel, De Mooij, Zandbergen (89. Erdogan), Cooper, Arikan (63. Van Duijn),  Langeveld, Van der Bent.