maandag, april 15, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseWedstrijd duurt kwart te lang voor ROAC

Wedstrijd duurt kwart te lang voor ROAC

-

Eerste klasse A (zondag)- ROAC is er niet in geslaagd om te stunten tegen lijstaanvoerder Kampong. Wel hield de hekkensluiter opvallend lang stand in Utrecht, maar halverwege de tweede helft scoorde de thuisploeg en ging het boek langzaam dicht voor de Rippers. Uiteindelijk werd het 3-0 en zo naderde de ploeg van Gidon Reinders Folmer weer een beetje meer de tweede klasse.

Eerder leverde de thuiswedstrijd van ROAC een knap gelijkspel op (0-0) tegen de toen al titelkandidaat. De gasten hadden nu niets te verliezen en gingen onbevangen de strijd aan met de bekende speelstijl. Compact spelen, snoeihard werken en mikken op de uitbraak. De nummer 1 had daar geruime tijd moeite mee en ROAC haalde de rust met een blanco score. Ook na de rust ging het een tijd goed voor de bezoekers, maar Siemen Eijkemans brak na zevenenzestig minuten de ban. Acht minuten later vond Johannes Noothoven Van Goor het net en het slotakkoord kwam op naam van Daan Groot Zwaaftink: 3-0.

Aanvoerder Freek Heemskerk: ,,Het was een eenzijdig duel waarin we andermaal een flink portie arbeid konden opbrengen. Eigenlijk hebben we in de eerste helft vrij weinig weggegeven. Eenmaal moest er een bal van de doellijn worden verwerkt en Dammes (van der Poel, red.) moest een paar keer ingrijpen, maar we stonden niet onder continue druk. Je bemerkte zelfs frustratie en irritatie bij hen en daardoor gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in.”

Vervolgend: ,,Ook na de pauze hebben we het goed opgepakt en konden we de nul houden. Helaas kwamen we zelf nauwelijks tot aanvallen, maar een puntje leek er nog steeds in te zitten en dat was wel lekker geweest. Maar goed, de 1-0 kwam er alsnog. Een voorzet belandde tussen Dammes en mij en we konden niet op tijd handelen. Na de 1-0 was het eerlijk gezegd wel gedaan, omdat we dus zelf niets konden forceren voorin. Al met al toch een verdienstelijk optreden. Ik denk dat we tegen de aanstaande kampioen hebben gespeeld. Kampong is gewoonweg een prima ploeg. Zondag krijgen we weer een nieuwe kans en gaan we er weer voor. We zijn nog steeds niet gezien.”

Dat laatste klopt, maar na gisteravond kan de dans niet meer worden ontsprongen van maximaal de nacompetitie. Omdat DSOV won van Legmeervogels kan enkel, reëel gezien, de dertiende plaats nog worden bereikt. Dat zou extra wedstrijden betekenen voor de paarswitten, maar vooralsnog staat de huidige veertiende plaats gelijk aan rechtstreeks degradatie. Zondag komt AFC ’34 naar de Rijpwetering Oud Ade Combinatie. Die ploeg is inmiddels kansloos voor de begeerde titel. In de uitwedstrijd kreeg ROAC nog alle hoeken van het veld te zien, maar op eigen bodem staat ROAC dikwijls zijn mannetje. Het zal zondag ook wel zo ongeveer moeten. Legmeervogels treft op eigen veld Hoofddorp.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Koek, Boere, Heemskerk, Hupkes, W. van der Poel, Van As, Van Seggelen, De Haas, Hogenboom, Wagter.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read