vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseWilco Mackaaij wil Voorschoten'97 dolgraag verder helpen

Wilco Mackaaij wil Voorschoten’97 dolgraag verder helpen

-

Voorschoten’97 verloor afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie en finishte als derde in de eerste klasse A. Het seizoen zit er nog niet op voor de mannen van Nick Poot en John van Veen. Eerder werd de nacompetitie gehaald en op zeker staat al vast dat tegen DTS uit Ede Wilco Mackaaij onder de lat zal staan. De doelman maakte in Honselersdijk zijn debuut in competitieverband.

,,Na drie jaar was het dan zover. Ik mocht starten in de basis. Helaas verloren we met 3-0 en in die zin is dat natuurlijk minder leuk, maar ik vond het wel erg fijn om deze kans te krijgen. Doordat eerste doelman Stephan van der Niet nog op vakantie is volgende week, hij had deze reis al lang van tevoren geboekt, mag ik ook in Ede starten. Dat is natuurlijk een wedstrijd die er meer toe doet en ik verheug me er al op. We hadden graag met winst en een goed gevoel afgesloten, maar dat zat er niet in. Bepaalde spelers werden gespaard en daarbij kwam dat Honselersdijk juist de periodetitel kon pakken. Wel leuk voor André Lourens (ex-trainer Voorschoten’97, red.) dat het hen ook gelukt is. We spelen nu allebei voor promotie. Bij ons gaat de knop om en we kijken niet meer terug op dat slotduel. We gaan vol vertrouwen de nacompetitie in.”

Dat Voorschoten’97 nacompetitievoetbal speelt mag verrassend heten gezien de eerste seizoenshelft. ,,Het liep toen niet vlekkeloos en als je in januari had beweerd dat er toch nc-voetbal en de derde plaats behaald zou worden, was je voor gek verklaard. We hebben als groep echter laten zien waartoe we in staat zijn en daarom heb ik er geloof in dat er meer in zit. In Ede zullen Thom Wijnalda en Ronnie Verplancke er weer bij zijn en daar worden we niet minder van natuurlijk.”

De sluitpost heeft het ondanks zijn ‘zitvlees’ erg naar zijn zin op sportpark Adegeest. ,,In beker-en oefenwedstrijden heb ik in die jaren wel mijn minuten gemaakt. Ik ken mijn plek en voel me hier simpelweg thuis. Ik ben hier uiteindelijk terecht gekomen omdat ik verhuisde van Almere naar Rijswijk en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Daarom wil ik er dolgraag voor het team zijn als dat nodig is.”

Over de komende tegenstander is nog weinig bekend. ,,Maar dat zal in deze week wel veranderen. De staf is er volop mee bezig en de club heeft zo de bronnen. Ik weet ondertussen hoe zij zijn geëindigd in hun competitie, maar dat zegt me verder niet veel. Ik kijk vooral naar onze eigen ploeg en daar heb ik fiducie in. We hebben echt goede voetballers aan boord en er staat een team. Dus we moeten het zelf laten zien. In elk geval wil ik voorkomen dat er weer drie in vliegen. Misschien heb ik hier niet zoveel vlieguren gemaakt, maar ik keep al heel lang en dat verleer je ook niet zomaar. Daarnaast krijg ik veel vertrouwen vanuit de groep.”

Wanneer het goed afloopt voor Voorschoten’97 zaterdag wacht de halve finale. ,,We kijken nog niet verder vooruit. Als we ons niveau halen dan kunnen we de finale halen. Dat zou zijn op 25 juni. Jullie event op die dag? Bij Voorschoten’97? Wat zou dat een mooi scenario zijn. Jullie een topdag en wij komen terug op het complex met een plek in de hoofdklasse. Dan wordt het een dolle boel. Nee, geen garanties uiteraard. Maar op zich wel een mooie afspraak toch om elkaar zo te helpen aan een onvergetelijke dag?”

Foto’s: met dank aan Koos Ophorst van de collega’s van Haaglandenvoetbal.nl

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read