zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLevi Marengo (FC Boshuizen) wil louter voor de prijzen spelen

Levi Marengo (FC Boshuizen) wil louter voor de prijzen spelen

-

In de voorbije weken leverde LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 9 (slotstuk) is het de beurt aan Levi Marengo die FC Skillz verliet ten faveure van FC Boshuizen, waar hij al eerder speelde.

Levi Marengo wil louter voor de prijzen spelen

De in Paramaribo geboren Levi Marengo heeft er al een voetballeven op zitten, maar is met zijn 35 jaar nog niet klaar. In principe wil de middenvelder er nog jaren aan vastplakken, maar wel onder één voorwaarde. ,,Ik moet het naar mijn zin hebben met wat ik doe en zit niet meer op teleurstellingen te wachten. De laatste jaren zijn niet geheel vlekkeloos gelopen en daardoor ben ik eerder afgehaakt tijdens een seizoen. Dat had veel met de trainer te maken, zoals bij mijn laatste club FC Skillz. Ik had verder geen ruzie met de club en we zijn goed uit elkaar gegaan. Misschien ben ik niet de meest makkelijke, maar ik roer me nu eenmaal en heb een mening. Ook bij mijn nieuwe club zal ik mij laten gelden. Naar medespelers gaat het in elk geval om goedbedoelde adviezen. Met mijn ervaring kan ik vooral jongere spelers helpen, hoewel ik merk dat het respect er niet altijd is.”

De nieuwe club waar de Rotterdammer, werkend als gymleraar op een middelbare school en in de zorg, over spreekt is tevens een club waar hij al eerder speelde. ,,Ja, vanaf 2012 heb ik hier twee seizoenen gespeeld. Onder meer nog met mijn buurjongen Garry Mendes Rodrigues, die een flinke carrière heeft gemaakt en nu in Griekenland actief is. In het eerste jaar promoveerden we met FC Boshuizen en dat was voor mij een heerlijke binnenkomer natuurlijk. Helaas vlogen we een seizoen later weer uit de hoofdklasse. Toen ben ik naar Deltasport in Vlaardingen overgestapt omdat ik wel op minimaal dat niveau wilde spelen. Daarnaast was het dichterbij waar ik woon. Toch kan ik niet anders zeggen dan dat ik het meest naar mijn zin had bij deze Leidse club. Ik voelde me dan ook vereerd toen de club contact met mij zocht met de vraag of ik terug wilde keren op het oude nest. Dat had ook zeker te maken met Frans Stouten en mijn neef Romano Seedorf, die de club goed kent vanwege zijn werkzaamheden eerder aan de Kade.”

De nieuwe trainer is ook geen onbekende voor Marengo. ,,Dennis den Turk ken ik nog uit mijn tijd bij AZ, waar ik in de Onder 21 speelde. Met hem heb ik al gesprekken gevoerd en hij spreekt duidelijke taal en is voorstander van een hiërarchie binnen de lijnen en dat helpt mij als ervaren speler. Ik heb bij aardig wat clubs gespeeld en ook op behoorlijk niveau in Spanje. Dan heb je ook recht om je te laten gelden. Ik wil met FC Boshuizen hoe dan ook promoveren. Ik speel altijd om prijzen te pakken, waar dat ook is. Wat ik tot nu toe heb gezien op het trainingsveld en bij oefenpotjes stemt mij optimistisch. De groep is nog niet compleet geweest dus ik denk dat het alleen maar beter zal worden. Wel moeten we de balans bewaren. Veel spelers zijn balverliefd en kunnen er ook wat mee, maar er worden ook andere zaken gevraagd op dit niveau. Wel vind ik het erg jammer dat de club op zondag is blijven spelen. Die afstanden hoeven niet zo van mij, maar verder ben ik blij weer terug te zijn.”

Naam: Levi Marengo

Woonplaats: Rotterdam

Leeftijd: 35 (20 januari 1987)

Voormalige club(s): Jeugdteams Feyenoord, Sparta en AZ, CD Ourense (Spanje), Telstar, Jove Español (Spanje), Heerjansdam, FC Boshuizen, Deltasport, Jodan Boys, Leonidas, IFC, FC Skillz

Nieuwe club: FC Boshuizen

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read