zaterdag, december 3, 2022
HomeTweede klasseASCEMM'21 verzuimt ASC eerder op afstand te zetten

EMM’21 verzuimt ASC eerder op afstand te zetten

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Ronduit vermakelijk was het treffen tussen EMM’21 en ASC. De thuisploeg tikte een alleszins acceptabel niveau aan voor de pauze en ASC moest alle zeilen bijzetten om in de buurt te blijven. De ploeg van Koen van der Vlugt verzuimde vooral om meer doelpunten te maken. Het bleef bij een treffer van Job Mooren. Na de pauze waren de ploegen veel meer in evenwicht en kwam de 1-1 van Diederik Bertels niet eens meer uit de lucht vallen.

Het spel ging vrijwel direct op de wagen. Doelman Max van Wijk werd in de vierde minuut flink onder druk gezet door Mooren en dat had minder kunnen aflopen voor ASC. Even later dook Mooren alweer op en nu was het wel raak. Twee centrale verdedigers grepen halfbakken in en de spits profiteerde daar dankbaar van. De afwerking was meer dan voortreffelijk te noemen. Mooren bleef de aanjager en het ging EMM’21 duidelijk voor de wind, hoewel Jari van Ven aan de overkant ook een keer moest uitkomen om onheil te voorkomen.

Jesper Neuteboom was in die fase niet tevreden over zijn ploeg. De woorden ‘kom uit de wandeling’ spraken wat dat betreft boekdelen. Toch bleef EMM’21 hartstochtelijk aandringen. Zo zette Stijn Rietbroek Mooren keurig weg. De assist in de doelmond kwam net niet uit bij Roy Hoogenboom. Rond halverwege de eerste helft had Van Wijk een heerlijke redding in huis op een vernuftige inzet van Joey van der Geest. Die 2-0 had zonder meer fraai te noemen geweest, maar Van Wijk keepte sowieso een prima partij bij de in het licht blauw en wit gestoken ploeg uit Oegstgeest.

Kort na deze redding kreeg ASC wel de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Jesse Jasperse snelde er van tussen op rechts en zijn voorzet werd nipt naast gekopt door Alex Iliopoulos. Daarna nam EMM’21 de regie weer in handen. De ijverige Rietbroek bediende David Vermeer. Zijn schuiver ging rakelings naast. Rietbroek zelf haalde vervolgens nog een keer uit met links en opnieuw moest Van Wijk zijn keeperskunsten etaleren. Ook Hoogenboom testte de sluitpost nog eens. Beide ploegen claimden in de slotfase van de eerste helft een strafschop, maar de overtredingen op Mooren en Winne Meijer waren slechts licht te noemen. Zo stond de thuisploeg meer dan verdiend voor, maar de marge was nog klein. ASC leefde nog en die houvast kreeg meer gestalte na de pauze.

Neuteboom wisselde twee keer en met het inbrengen van Niels Dalenoord kwam er meer snelheid en gedrevenheid in de aanvalslinie bij de bezoekers. Wel moest er nog een bal van de doellijn worden gehaald bij een hoekschop van de Veners, maar de gastheren konden niet meer opbrengen wat er voor de rust op de mat gelegd was. De energie was duidelijk (te) danig ingezet. Meijer kwam dichtbij de 1-1, maar vond de voeten van Van Veen op zijn pad.

Opnieuw wisselde Neuteboom en met de inbreng van Lars Valkx werd ASC nog gevaarlijker en de aanvaller werkte zich werkelijk het snot voor de ogen. Vooral de duels met Thomas Brug, bepaald niet de minste bij de roodzwarten, waren een lust voor het oog. De gelijkmaker leek meer en meer een kwestie van tijd en die kwam er uit een vrije trap van Meijer. De afgeslagen bal eindigde bij Bertels, die zijn prima tweede helft beloonde met de 1-1.

Van der Geest kreeg aan de overzijde nog een vrije schietkans, maar zijn inzet verdween in de ballenvanger. EMM’21 beklaagde zich nog een keer bij een uitbraak dat de vlag omhoog ging, maar daar mocht ASC ook een keer over mopperen. In de slotfase bleven de ploegen oog houden voor de zege, maar die kwam er niet en zo moesten de beide teams genoegen nemen met een gelijkspel.

Van der Vlugt: ,,Mijn ploeg speelde een hele sterke eerste helft en een ruststand van pakweg 4-1 had niet misstaan. We lieten heel positief voetbal zien, maar we vergaten onszelf meer te belonen. Het verval was uiteindelijk wel te groot. Ik denk dat dit veel te maken heeft met het nu al zware veld, maar ook met de districtsbeker waar we deze week voor moesten spelen. Dat heeft veel kracht gekost. Voor de pauze had het klaar moeten zijn. Jammer dat dit niet gelukt is, maar de ploeg maakt wel stappen vooruit en dat stemt mij optimistisch voor de toekomst.”

Collega Neuteboom: ,,EMM’21 was voor de pauze op veel fronten beter en vaak eerder bij de bal. De 1-0 ruststand was eigenlijk een wondertje en daardoor geloofden we er in de rust nog in. Ik vind niet dat we door het ijs zakten voor de pauze, maar de complimenten mogen vooral naar EMM’21. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en heb ik een heel strijdbaar ASC gezien. Conditioneel zat het ook wel goed en ik dacht te zien dat zij er steeds meer doorheen zaten. Er zat misschien nog meer in en daarom bleven we spelen voor de 1-2. Gezien de eerste helft zou dat echter wel teveel van het goede geweest zijn.”

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Van der Meer, Brug, Van der Lem, Wesselman, Van der Geest, Vermeer, Rietbroek, Mooren, Hoogenboom.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Schellingerhout, De Bruin, Bertels, Bakker, Goebel, Van Zandwijk, Schouten, Jasperse, Iliopoulos, Meijer.

Note redactie: bekijk ook de eerder al geplaatste fotoreportage van Jan van der Lubbe

En hierbij nog een live vraaggespek met Job Mooren, de enige speler die zich kort na de wedstrijd buiten liet zien, tevens doelpuntenmaker:

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read