zaterdag, juli 27, 2024
HomeEMM'21EMM'21 InterviewsDe gelukkigste wint bij EMM’21 tegen Altior

De gelukkigste wint bij EMM’21 tegen Altior

-

Tweede klasse C (zondag)- Derby’s zijn altijd wedstrijden die iets speciaals hebben. Zo werd dus ook in Langeraar en Roelofarendsveen reikhalzend uitgekeken naar de polderderby EMM’21 versus Altior. Het zou voor beide ploegen de eerste officiële competitiewedstrijd worden na de lange Corona-stilte die eind november begon.

Helaas zorgde storm Franklin ervoor dat de wedstrijd niet de ambiance en omstandigheden kreeg die het verdiende. Door de regenval moest er uitgeweken worden naar een bijveld en ook de harde wind had een dusdanig invloed op het spelbeeld dat je eigenlijk vooraf kon voorspellen dat de gelukkigste zou gaan winnen. Je zou je eigenlijk af moeten vragen of het wel zin heeft om in deze omstandigheden een wedstrijd te moeten voetballen. De luxe om te verplaatsten heeft de KNVB ook weer niet met een overvolle kalender.

EMM’21 was vooral de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit en probeerde ook voetballend tot kansen te komen. In de tiende minuut bereikte David Vermeer met een voorzet Job Mooren, maar zijn kopbal ging net over het doel. Altior nam ondertussen met twee gevaarlijke afstandsschoten het doel van EMM’21 onder vuur, maar beide keren stond doelman Mike van der Poel op zijn plek.

Dezelfde Mooren kreeg van Thomas Brug de bal in de zestien gestoken, draaide knap weg bij zijn tegenstander, maar hij vond doelman Jeroen Sassen op zijn pad die redding bracht. De grootste kans was voor EMM’21 halverwege de eerste helft: een prima voorzet van Roy Hoogenboom werd door alles en iedereen gemist en schoof voorlangs het doel. Een vrije trap op een aantrekkelijke plek werd door captain Sven van der Meer net naast geschoten. Vlak voor rust was er een nog hachelijker moment voor het doel van EMM’21, maar gescoord werd er niet. Derhalve stond een 0-0 ruststand op het scorebord.

Na rust had EMM’21 wederom het beste van het spel en het meeste balbezit. Het ging intussen harder regenen en waaien en logischerwijs zochten veel toeschouwers dan ook de beschutting in de kantine of rond het veld. Een tegenvaller voor EMM’21 was het geblesseerd uitvallen snel na rust van spits Mooren die door hamstringklachten niet meer verder kon.

Na een half uur in de tweede helft nam, toch wel tegen de verhouding in, de ploeg uit Langeraar de leiding. Een vrije trap, gedragen door de wind, werd gepareerd door Van der Poel. De bal kwam echter voor de voeten van Ed van der Weijden en deze schoof de bal in het doel. Trainer Koen van der Vlugt reageerde meteen met een dubbele wissel door Luc van der Lem en Nadal Wesselman in te brengen. Een kleine tien minuten later verdubbelde Altior zelfs de score. Tom van der Weijden won na een diepe bal het duel met de verdediger en prikte de bal langs de doelman van EMM’21.

De enige gele kaart werd in de slotfase gegeven aan Thomas Brug na een klein opstootje met een Langeraarse opponent, die graag ter aarde stortte. Met deze kaart mocht hij niet mopperen. Menig scheidsrechter zou voor een andere kleur hebben gekozen. Vlak voor tijd maakte EMM’21 de verdiende treffer. Invaller Van der Lem verschalkte met een schuiver van afstand doelman Sassen. Afgetrapt werd er echter niet meer want de scheidsrechter floot meteen voor het einde. Te vroeg, want ook door de wissels in tweede helft had er nog extra tijd bijgeteld dienen te worden. Helaas voor EMM’21 besloot de Rotterdamse arbiter anders.

Trainer Van der Vlugt had na afloop wel begrip voor het feit dat er gevoetbald moest worden. ,,De kalender zit zo vol. Ik snap wel dat je moet spelen, maar het ging echt helemaal nergens over qua weer om te voetballen.”

Over het optreden van de scheidsrechter Haripersad was de oefenmeester niet te spreken: ,,Wij klokken altijd. We maakten in de 88e minuut de aansluitingstreffer en dan hoop je nog wat kansen te krijgen, maar de scheidsrechter floot meteen af. Ik vind het heel bijzonder allemaal. Maar we moeten ook naar onszelf kijken. We hebben te weinig op de mat gebracht maar dat heeft ook met het weer te maken. Het is altijd klote om te verliezen. Zeker als het een soort derby is. Al kan je het met deze omstandigheden niet echt een derby noemen, vind ik. We spelen niet op het hoofdveld, maar op een bijveld en dan met dit weer. Hij moet goed vallen en dan wint de gelukkigste en vandaag heeft Altior de mazzel gehad en wij niet.”

EMM’21 – Altior 1-2 (0-0). 30. Ed van der Weijden 1-0, 40. Tom van der Weijden 0-2, 88. Luc van der Lem 1-2.

Basisopstelling EMM’21: Van der Poel, Salomé, Van der Meer, Brug, Romero Fuster, Nino Wesselman, Jonkman, Vermeer, Roy Hoogenboom, Mooren, Van der Geest.

Basisopstelling Altior: Sassen, Janssen, Blommenstein, Sven van Vliet, Van der Meer, Taha, Noordsij, Tom van der Weijden, Heikoop, Tom van Vliet, Ed van der Weijden.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..