zaterdag, december 3, 2022
HomeTAVVInterviews TAVVDennis Tijssen spreekt van 'geflatteerde nederlaag' voor TAVV

Dennis Tijssen spreekt van ‘geflatteerde nederlaag’ voor TAVV

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Uiteraard had TAVV met een positief resultaat graag het seizoen geopend, maar het kwam er niet van . Legmeervogels vertrok met een 0-3 zege op zak uit Ter Aar en daarmee leken de blauw-witten kansloos. Dennis Tijssen: ,,Anders dan de uitslag doet vermoeden, heeft TAVV echt wel wat in de melk te brokkelen gehad. Begrijp me goed, Legmeervogels heeft een goede ploeg en daar kan je van verliezen. Ik heb evenwel meer dan voldoende aanknopingspunten gevonden voor het vervolg van de competitie.”

Tijssen inhoudelijk over de tweestrijd. ,,Zij waren in de eerste dertig minuten de bovenliggende partij. Veel in balbezit en met een goede drive. Tot grote kansen kwamen ze echter niet dus er was geen reden voor ons om te wanhopen. Een schot van afstand leverde de 0-1 op en dat doelpunt had niet per se hoeven vallen. In het laatste kwartier voor de pauze kreeg ‘TAF’ twee grote kansen met Sebastiaan van de Voorn en Kevin van Wijk. Een gelijke stand bij rust was dus zeker mogelijk geweest.”

De verliezende trainer had zijn ploeg na de onderbreking iets anders neergezet. ,,Dat maakte dat we nog meer in de wedstrijd klommen, maar door verdedigend niet goed in te grijpen werd het 0-2. Tegen het einde ook nog 0-3, maar dat was wel nadat twee doelpunten van ons geen goedkeuring kregen van de scheidsrechter. Ik heb daar wel mijn bedenkingen bij. In elk geval had het zomaar 2-2 kunnen staan via Yannick Otto en Yoeri Bakker.”

TAVV trok dus aan het kortste eind, maar Tijssen deelde alsnog een compliment uit. ,,Ik vind dat we ons goed hebben gepresenteerd als nieuwkomer. De uitslag is natuurlijk jammer, maar we zijn zeker niet van het veld geblazen. Heel veel uitgespeelde kansen heb ik niet van de bezoekers gezien. Zo spelend als in een groot van de wedstrijd komen die punten er echt wel.”

Blij is Tijssen ook met het besluit van Kevin van Wijk om weer aan te haken. ,,Een speler met veel ervaring en met een prachtige drive. Belangrijke pion voor het elftal. Hij draaide mee in de voorbereiding en had het zichtbaar naar zijn zin en hij heeft besloten weer aan te haken bij de hoofdmacht. Een prettige ontwikkeling voor het team en de staf.”

Voor het team van Alain Hijman scoorden Jasper Burgers (15′), Camiel Schouten (60′) en Erwin Smajic (86′).

Basisopstelling TAVV: Pater, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Van de Voorn, Vogel, Van der Neut, Keijzer, Boddeke, Van der Hout.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read