vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS benut de kansen nu wel en wint

DoCoS benut de kansen nu wel en wint

-

Tweede klasse C (zaterdag) – ,,We waren blij dat we met deze 1-3 uitzege bij concurrent Berkel de drie punten mee naar Leiden konden nemen. De eerste helft was best wisselvallig van onze kant en we kregen gelukkig redelijk goede kansen. En nu is de blik op Vitesse Delft komende zaterdag thuis. Dat moet beter en anders dan in de uitwedstrijd toen we van een 0-1 voorsprong kansloos van de mat gingen met 4-1”, aldus de Leidse doelpuntenmaker Tygo Groen.

Met Berkel op plek tien met 10 uit 10 en de rood-witte Leidenaren één plaats lager met 10 uit 11 was dit één van de sleutelwedstrijden die op het voetbalpad lagen van trainer Dennis Olman en zijn team. Hoe zouden ze hun stevige 4-0 verlies bij de doordeweekse wedstrijd uit bij HVC’10 hebben verwerkt? DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude: ,,Dit Berkel bleek ook vandaag een moeilijk te bespelen tegenstander. Zet de woorden ‘stug’, ‘degelijk’ en ‘slecht veld’ bij elkaar en je weet wat voor voetbalmiddag het is geworden. En wat dat veld betreft, dat moeten we toch wel gewend zijn? Dan begrijp je ook beter hun speelstijl van veel druk zetten en hoge ballen in de zestien pompen.”

Groen reageerde na vier minuten alert op een voorzet van Martijn Guijt, die naast Chris van Empel in de frontlinie geposteerd was (0-1). Maar op sportpark Het Hoge Land gaf dit juist energie aan de thuisploeg. De op rechts doorgebroken Thom van Leeuwen scoorde vijf minuten later de gelijkmaker. Het gevoel in de Leidse kleedkamer met de rust was toch weer goed na de 1-2. Chris van Empel kopte namelijk de bal in de verre hoek na een perfecte vrije trap van Mitchel Klein aan het einde van de eerste helft.

Groen: ,,De trainer was duidelijk in de rust, er moest echt een tandje bij in die tweede helft.” Die boodschap was zeker besteed aan invaller Sandjai Gajadien. Zijn invalbeurt, na twee jaar geworsteld te hebben met blessures, bekroonde hij net drie minuten in het veld met de 1-3, een schot van ruim twintig meter in de verste hoek. Van Abswoude: ,,Het werd best nog spannend in die tweede helft, zeker na de tweede gele kaart voor onze aanvoerder, Rowin Peet, vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Maar het was echt onze werklust die ons deze drie punten bezorgde.”

De DoCoS-doelman sprak niet meer over zijn prima reddingen in de extra tijd. Wel dat de sfeer na afloop prima was wat Groen alleen maar kon beamen. Deze zege brengt immers de Leidse ploeg nu op een negende plek met 13 uit 12 waar Berkel naar plek elf zakte met 10 uit 11. Soccer Boys en Van Nispen werden op grotere afstand gzet. Groen: ,,Volgende week thuis tegen Vitesse Delft, we gaan ervoor en stropen de mouwen op. We hebben wat recht te zetten en willen opschuiven op de ranglijst.”

Berkel – DoCoS 1-3 (1-2). 4. Groen 0-1, 9. Van Leeuwen 1-1, 37. Van Empel 1-2, 48. Gajadien 1-3.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Boogmans, Peet, Guijt, Arnoldus (46. Gajadien), Groen, Van Voorthuizen (56. Maaskant), Flippo (46. Gashi), T. Douwes (75. De Ridder) en Van Empel (75. Van Wieringen).