HomeTweede klasseDoCoSDoCoS onderuit in laatste thuisduel

DoCoS onderuit in laatste thuisduel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 verloren. Tegen het bezoekende Berkel, dat nog een punt nodig had om zich veilig te spelen, ging DoCoS er met 0-3 van af.

DoCoS begon sterk aan het duel tegen Berkel. Binnen vijf minuten waren er goede mogelijkheden via Quendrim Gashi – leep balletje dat net voorlangs ging – en een afstandsschot van Floyd de Ridder – de bal ging net naast het Berkelse doel – maar daarmee had DoCoS zijn beste mogelijkheden in de eerste helft gehad. Berkel speelde net wat feller – niet vreemd gezien de belangen- terwijl er voor DoCoS in dit duel niets op het spel stond, behalve de spreekwoordelijke eer om het eigen publiek in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op een zege te trakteren.

Lastig verhaal

Na de openingstreffer van Rick Ammerlaan, die door de Leidse defensie uit het oog was verloren, en op knappe wijze de bal in het doel schoot, werd het voor DoCoS een lastig verhaal. DoCoS had geluk dat niet al voor rust de tweede Berkelse treffer op het bord stond. Maar deze kwam er vlot na rust nadat Bart van den Dool de ruimte kreeg, na balverlies in de Leidse verdediging, om doeltreffend uit te halen. De boeken konden toe toen bij een afgeslagen Berkelse hoekschop opnieuw Ammerlaan het meest alert was: 0-3. Vooral het vlijtige middenveld van de thuisclub probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten waardoor de Leidse voorhoede toch nog een paar kansen kreeg maar de eretreffer zat er geen moment echt in.

Zevende plaats

DoCoS blijft ondanks de tweede nederlaag op rij – vorige week tegen Van Nispen en nu tegen Berkel – op de zevende plaats. Berkel speelde zich door de winst op DoCoS veilig, evenals SVC ’08 dat van Soccer Boys won. Soccer Boys en Te Werve, dat met 8-0 verloor bij Westlandia, spelen nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap. Van Nispen degradeert, terwijl UVS vandaag met een 4-0 zege tegen HVC ’10 benadrukte dat er maar één ploeg recht heeft op de titel.

Afsluiting

DoCoS sluit het competitieseizoen af, volgende week zaterdag, met een uitwedstrijd bij Te Werve in Rijswijk.

DoCoS-Berkel 0-3 (0-1). 20. 0-1. Rick Ammerlaan, 49. 0-2. Bart van den Dool, 57. 0-3. Rick Ammerlaan.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Michael van Voorthuijzen, Jeroen Boogmans (46. Mo Gassama), Floyd de Ridder, Max Arnoldus, Quendrim Gashi, Dylan Victory, Martijn Guijt (66. Mark de Vink), Chris van Empel, Milan Flippo.

Bron: DoCoS-website

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read