woensdag, juni 19, 2024
HomeZaterdagTweede klasseForeholte trekt het niet tegen FC Aalsmeer

Foreholte trekt het niet tegen FC Aalsmeer

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Foreholte heeft de prima zege op Alphia geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Mario Koswal ging op bezoek bij FC Aalsmeer hardhandig onderuit: 3-0. Het lijkt nog maar eens het bewijs dat de Voorhouters vooral sterk voor de dag komen als gastheer. In uitwedstrijden wil het nog niet zo lukken met de roodwitten.

Finn Hogenhuis, verdediger bij de bezoekers, was eerlijk met zijn analyse. ,,In de eerste helft konden we nog mee en kregen we kansen, maar na de rust hadden we niet veel meer te vertellen. Ik vind hen sterk op de counter en verdedigend komen ze ook prima over. Daarnaast hebben ze snelle buitenspelers. Het is duidelijk dat het daar steeds beter gaat draaien.”

Foreholte startte nog wel sterk en Toni Arroyo had zomaar de 0-1 kunnen aantekenen. Al snel nam de thuisploeg het over, hoewel Koswal en zijn manschappen ook nog wel opdoken voor het doel van de thuisploeg. ,,Daarom hielden we geloof om in de buurt te blijven en met 1-0 ben je natuurlijk niet kansloos. Even was er een fase waarin de 1-1 mogelijk was, maar na de 2-0 was het gedaan en ons verzet gebroken. We hebben het uit telkens weer lastig. Het lijkt erop dat we thuis met meer lef en durf spelen en daar zijn de resultaten ook naar.”

De 1-0 kwam voort uit vooruit verdedigen van Foreholte. Daar gingen de gasten de mist in en vanuit de rug van de back werd de bal bij de tweede paal binnen gewerkt. Na de pauze zag Hogenhuis zijn ploeg nog wel moedig beginnen en het geloof in een goed resultaat was er nog. ,,Dat tweede tegendoelpunt kwam weer voort uit de uitbraak. De zon leek ons zicht te verblinden. Vanuit het niets dook de linksbuiten op en was Foreholte gezien. In die situatie hebben we ook te weinig druk op de bal gegeven. Maar goed, ik moet ook zo eerlijk zijn om te stellen dat dit met hun kwaliteiten te maken heeft. We gaven op zich niet op, maar bij het derde doelpunt wisten we zeker dat het op, over en uit was. Dat had eerlijk gezegd ook voor rust al het geval kunnen zijn.”

Volgende week komt RCL naar Elstgeest toe, ofwel de nu nummers negen en twee tegen elkaar. ,,Bij ons valt tot nu toe niets te halen en die lijn willen we doortrekken. Een leuke derby waarin we weer willen bewijzen dat we thuis ijzersterk zijn. Natuurlijk moeten we ook uit onze punten gaan pakken, maar het zat er dit keer niet echt in.”

Scoreverloop: Vahle 1-0, Vahle 2-0, Yaagmouri 3-0.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Van der Velde, Hogenhuis, Drewes, Smits, Berg, Voorn, Jansze, Van Leeuwen, Lemmers, Arroyo.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read