woensdag, juni 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 12 november

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 12 november

-

TAVV – RVC’33

Na de promotie van vorig seizoen heeft de hernieuwde kennismaking met de tweede klasse voor TAVV tot nu toe nog niet echt goed uitgepakt. De Ter Aarders sprokkelden slechts twee punten uit de eerste zes wedstrijden bij elkaar. Achterin lijken de blauw-witten hun zaakjes redelijk op orde te hebben (8 tegendoelpunten), maar het gebrek aan productiviteit (2 gescoorde treffers) zal trainer Dennis Tijssen toch enige zorgen baren. TAVV is momenteel, samen met Kagia, de hekkensluiter van de tweede klasse D, dus een zege zou meer dan welkom zijn op Sportpark Aardam-West. Wellicht dat TAVV komende zaterdag de eerste overwinning van deze voetbaljaargang kan begroeten. Tegenstander RVC’33 begon het seizoen sterk, maar is na drie opeenvolgende nederlagen inmiddels afgezakt naar een tiende plaats.

FC Aalsmeer – Foreholte

Foreholte behaalde afgelopen zaterdag een knappe 2-0 overwinning tegen koploper Alphia en meldde zich door deze zege in de top 4 van hun klasse. De Voorhouters zijn in eigen huis nog zonder puntenverlies, maar in uitwedstrijden blijven de resultaten nog wat achter (1 punt uit 3 wedstrijden). Als de rood-witten erin slagen om ook hun uitbeurten succesvol te beëindigen, dan lijkt de formatie van Mario Koswal dit seizoen een serieuze kandidaat voor een topklassering te gaan worden. Foreholte gaat komende zaterdag op bezoek bij FC Aalsmeer. De ambitieuze ploeg uit het bloemendorp werd vooraf door velen getipt als titelkandidaat nummer 1, maar tot nu komen die verwachtingen nog maar matig uit. Na zes gespeelde wedstrijden staat FC Aalsmeer met negen punten op een vijfde plaats.

ASC – Legmeervogels

ASC doet het tot nu toe prima in de zaterdag tweede klasse. De voormalige zondagploeg kende een moeizame seizoenstart, maar herpakte zich met een aantal goede resultaten. Afgelopen zondag won ASC van het hooggeplaatste ESTO en door deze overwinning klommen de rood-zwarten naar de negende plaats van de ranglijst. ASC krijgt komende zondag bezoek van Legmeervogels. Dat het momenteel rommelt bij de club uit Uithoorn mag gerust een understatement worden genoemd, Het bestuur van de Vogels zette afgelopen weekend hoofdtrainer Alain Hijman en assistenten Edwin Bakker en Jeroen Westra op non-actief, waardoor spelers Wouter Winters en Jordi Holt in de laatste gespeelde wedstrijd tegen DONK (2-2) op de bank plaatsnamen. De Legmeervogels behaalden na zes wedstrijden zeven punten en staan op de elfde plek van de ranglijst.

EMM’21 – Kagia

In Roelofarendsveen staat er komende zaterdag een nieuwbakken derby op het programma, wanneer EMM’21 bezoek krijgt van Kagia. De fusieclub verloor afgelopen zaterdag met 3-1 bij FC Oudewater, na andermaal een verval tijdens de wedstrijd, en zakte door deze nederlaag naar de achtste plaats op de ranglijst. De formatie van Koen van der Vlugt zal weer snel terug willen naar een plek in het linkerrijtje en krijgt tegen Kagia de mogelijkheid om deze ambitie waar te maken. De Kagianen behaalden uit de eerste zes wedstrijden pas twee punten, dus ook in Lisserbroek kunnen ze de drie punten goed gebruiken. Tegen TAVV kreeg de ploeg van Hein Leliveld behoorlijk wat kansen, maar tot scoren kwamen de oranjehemden niet.

Overige wedstrijd in deze klasse: RCL – DoCoS (zie elders Krakerrr van de Week), Alphia – DONK, ESTO – FC Oudewater.

Must Read