HomeTweede klasseForeholteForeholte wint in blessuretijd van RCL en behaalt wederom thuis de volle...

Foreholte wint in blessuretijd van RCL en behaalt wederom thuis de volle buit

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Het was op deze eerste echt koude najaarsdag vooraf de vraag wie op Sportpark Elsgeest aan het kortste eind zou trekken. De thuisclub had de eerste drie thuiswedstrijden in een overwinning omgezet en de bezoekers waren prima gestart en hadden nog kans op de eerste periodetitel. Na ruim honderd minuten bleek Foreholte de gelukkige door een doelpunt in blessuretijd (2-1).

De eerste twintig minuten was het vooral aftasten en waren het vooral de mannen met een prima traptechniek die probeerden de voorwaartsen in stelling te brengen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Bij de Voorhouters was dit Boet Ligtvoet en aan Leiderdorpse kant was het Robin Brasker die vaak aan de basis stonden van een aanval. Voor RCL, gestoken in een blauwzwarte outfit, gold misschien als excuus dat de tegenstander in het kenmerkende rood-witte tenue speelden.

Na ruim twintig minuten leek een aanval van de ploeg uit Voorhout afgeslagen te worden, maar de bal kwam pardoes voor de voeten van linksbuiten Stan Spies terecht en zijn uithaal liet keeper Joe van Heusden kansloos (1-0). RCL kwam pas na een half uur tot de eerste gevaarlijke aanval. Robin Brasker lanceerde Roy Weenink, maar zijn volley ging over. De ploeg van de nadrukkelijk aanwezige Mario Koswal kreeg voor de rust nog een paar aardige mogelijkheden, waarvan een kopbal van Ton Arroyo het gevaarlijkst was.

De Bloemerd bewoners kwamen na de rust duidelijk feller voor de dag en na een kleine tien minuten kon de doorgebroken Jake van Heusden alleen via de noodrem gestopt worden. Heel RCL schreeuwde om een rode kaart, maar de leidsman meende dat een gele prent volstond. In de zeventigste minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord, een slimme steekbal van Tommy Sinteur werd beheerst afgemaakt door Pascal Brasker: 1-1.

Aanvoerder en broer Robin: ,,Ik denk zeker dat wij na een matige eerste helft de gelijkmaker verdienden en als wij daarna onze kansen hadden afgemaakt dan gaan wij ook nog met een overwinning weg hier. Extra leuk natuurlijk dat Pascal weer een doelpunt meepikt, al schieten we er uiteindelijk weinig mee op. We zijn een echte RCL familie, aangezien onze vader ook vijftien jaar in de hoofdmacht heeft gespeeld. We gingen vol voor de overwinning en lieten daarom meer ruimtes over en helaas werd dat ons fataal.”

Een van de kansen waar de aanvoerder op doelde was een schot net naast van Jake van Heusden na een individuele actie. Ook Foreholte ging vol voor de winst en zo ontspon zich een aantrekkelijke slotfase met over en weer kansen.

Invaller Max van Gent kwam goed weg toen hij over de bal Gregor Zalewski vol op zijn scheenbeen raakte. De scheidsrechter hield ook nu weer rood op zak. Het slachtoffer: ,,Ik heb er een aardig aandenken aan overgehouden, maar na mijn winnende treffer boeit het mij eigenlijk niet zo. Ik zag de grensrechter vlaggen bij mijn doelpunt, maar dat was voor onze spits die niet aan het spel deelnam en ik kwam zeker achter mijn man vandaan en kon via de binnenkant van de paal inschieten. Ik begon het seizoen in de onder 23 en dit was mijn vierde invalbeurt. Het ging sowieso al lekker in de helft die ik speelde met een geweldig slot”, aldus Zalewski die zijn hele leven al in Voorhout woont en waarvan zijn beide ouders Pools zijn.

De blessuretijd duurde ruim tien minuten, maar eenmaal voorbij werd de overwinning groots gevierd met de fanatieke aanhang door de Voorhoutse formatie. Voor RCL waren de druiven zuur, aangezien zij bij een overwinning periodekampioen waren geweest door de nederlaag van koploper Alphia.

Al met al kunnen de Voorhouters terugkijken op een prima weekend. Vrijdag werd er ruim € 70.000 opgehaald met een veiling en met de zege van zaterdagmiddag nestelt de ploeg zich in de subtop. Volgende week staat er ‘helaas’ weer een uitwedstrijd op het programma, maar misschien kan er tegen de hekkensluiter TAVV wel weer eens drie punten meegenomen worden. RCL gaat het thuis opnemen tegen middenmoter DONK en moet dan proberen de aansluiting met de top te behouden.

Foreholte-RCL 2-1 (1-0). 21. Spies 1-0, 70. Pascal Brasker 1-1, 90.+2. Zalewski 2-1.

Scheidsrechter: Jongejan

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Van der Velde, Hogenhuis, Ligtvoet, Smits, Berg, Arroyo, Lemmers, Spies, Voorn, Jansze,

Basisopstelling RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Robin Brasker, De la Mar, Verdel, Sinteur, Schouten, Pascal Brasker, Weenink, Jake van Heusden.