donderdag, april 18, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL haalt zege op in Rijswijk

RCL haalt zege op in Rijswijk

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL ging op bezoek bij Te Werve, dat alles in het werk zal moeten stellen om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. De Rijswijkers kwamen wel op voorsprong, maar daarna krabbelden de Leiderdorpers op en wonnen met 1-3. Op de ranglijst veranderde er weinig voor de Racing Club en met nog twee duels te gaan wordt de zesde plaats ingenomen.

Centrale verdediger Jepser van Overloop over de ontmoeting. ,,Jake van Heusden had zijn basisplaats terug, hetgeen betekende dat Pascal Brasker aanvankelijk als wissel moest toekijken. Mitchell Kroon begon ook weer in de basis omdat Stefan BONS op LCKV begeleidingsweekend was. Voor de rest startten we weer in dezelfde opstelling als tegen HVC’10 (zie onderin).”

Vervolgend: ,,We kwamen weer snel op 1-0 achterstand. Dit gebeurt ons te vaak dit seizoen. Ik weet niet hoe dat komt, misschien beginnen we niet scherp genoeg. Maar vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Te Werve. We speelden 1 tegen 1 achterin en Te Werve werd niet meer gevaarlijk. Alleen de rechtsbuiten kon voor gevaar zorgen, ik heb zelden zo’n snelle speler gezien. Hij was in zijn eentje ook verantwoordelijk voor hun enige treffer. We hadden in de 1e helft ongeveer 80% balbezit maar hadden wel moeite om door hun verdediging heen te spelen waardoor echt grote kansen uitbleven.”

Nog eens de solide spelende Van Overloop: ,,Na rust kwamen die kansen wel. Ik kreeg tien minuten na rust een goede kopkans uit een corner, maar knikte hem net over. Vlak erna werden we weer gevaarlijk uit een corner en was het wel raak. De Kroon kopte hem naar mij, ik gaf voor en Robin Brasker kon hem zo binnentikken. Vanaf dat moment was ik er 100% van overtuigd dat we zouden gaan winnen. We hadden Te Werve helemaal in de tang. De thuisploeg bleef ondanks de 1-1 stand alsnog inzakken, wat ik wel raar vond aangezien zij moesten winnen om dichterbij handhaving te komen. Tien minuten voor tijd kwamen we dan eindelijk op de verdiende voorsprong. Een mooie aanval die Nick van Bemmel uiteindelijk met een bekeken schot kon afronden (1-2). Wouter Planje, die erin was gekomen, gaf een goede voorzet op Sieb Rutgers en kon de wedstrijd beslissen (1-3). We hebben dus eindelijk ook weer eens van een ‘kleintje’ gewonnen.”

,,Ik vind al met al dat we een aardig seizoen draaien, alleen er was nog veel meer uit te halen. Tegen Soccer Boys, Westlandia en DoCoS hebben we onnodig punten laten liggen, het wisselvallige in ons spel moet eruit. Desondanks hebben we in de tweede periode 21 uit 10 en dat is gewoon prima voor onze jonge ploeg. Bij winst op DSO komen we op 1 punt in de 2e periode en kan ’t de laatste speeldag nog spannend worden. We gaan in ieder geval proberen de laatste twee potjes te winnen en dan zien we wel waar we staan en of we nog een toetje krijgen. UVS is gisteren kampioen worden, ik wil ze van harte feliciteren. In mijn ogen de terechte kampioen van onze competitie.”

Opstelling RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De La Mar, Schouten, Van Bemmel, Weenink (P. Brasker), Jake van Heusden (Planje), Rutgers,  Sinteur.