donderdag, mei 23, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 1 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 1 oktober

-

Legmeervogels- DoCoS

Na 1 van de 26 speeldagen hoeft een ploeg uiteraard nog niet te wanhopen. Dat geldt ook voor DoCoS en belust zijn op revanche kan ook inspirerend werken. Feit is dat de thuisnederlaag tegen RVC’33 niet in de lijn der verwachtingen lag. De Leidse ploeg heeft het idee dat er meer te halen is in de huidige competitie en de Reeuwijkers werden niet getipt om bovenin een rol van betekenis te spelen. Alle bespiegelingen ten spijt, het liep allemaal anders in Het Leidse. Trainer Edwin Vurens was niet te spreken over zijn ploeg en noemde de nederlaag terecht, omdat zijn equipe te weinig had gebracht. Zaterdag wacht een tweede kans. Legmeervogels is dan de gastheer en dat zou wel eens een ploeg kunnen zijn die om de prijzen gaat spelen gezien de ambities. In speelronde 1 deed de ploeg uit Uithoorn al van zich spreken door TAVV met 0-3 terug te wijzen. Volgens TAVV-trainer Dennis Tijssen was die nederlaag wel geflatteerd, maar de oefenmeester stipte wel aan dat de Vogels ‘een goede ploeg’ heeft. DoCoS kan dus aan de bak en heeft iets recht te zetten. Nul uit twee staat ook zo somber.

RVC’33-Foreholte

Onze redactie sprak met Toni Arroyo ter voorbereiding op dit duel. Weldra terug te vinden op deze website

EMM’21- TAVV

Ook een wedstrijd die wordt uitgelicht en wel als Krakerrr van de Week. Ook spoedig ‘in dit theater’.

Kagia-DONK

De Lisserbroekers kwamen vorig seizoen niet aan de start in de openingsronde. Een week later pas ging de formatie van Hein Leliveld van het startblok en de eerste drie punten konden worden bijgeschreven na een overwinning op Van Nispen, de ploeg die laatste werd en inmiddels in de derde klasse uitkomt. Afgelopen zaterdag opende Kagia dit seizoen met een nederlaag. Aan de Sportlaan in Voorhout trok ex-zondagclub Foreholte met 3-1 aan het langste eind. De thuisploeg nam een voorsprong, maar Gijs de Graaf bracht zijn ploeg spoedig daarna op gelijke hoogte. De officiële tijd van de eerste helft zat er al op waarna het alsnog mis ging. Toni Arroyo prikte zijn tweede doelpunt binnen en daarna was de aanvaller nog eens van waarde met een van richting veranderde poging die achter Aron Wijsman eindigde. Na de rust probeerden de oranjehemden het wel, maar de aansluitingstreffer werd niet gevonden, laat staan meer. Komend weekend komt DONK op bezoek aan de Kikkerbeetstraat. Daar werden vorig seizoen veruit de meeste punten binnen gesprokkeld: 21 op 26. De ploeg uit Gouda opende met een 2-0 zege op promovendus FC Oudewater.

ESTO- RCL

Beide ploegen trapten af met een overwinning. RCL was in de eigen Bloemerd de baas over EMM’21, dat hevig teleurstelde volgens trainer Koen van der Vlugt. De Racing Club maalde daar niet om en zette zo een streep onder de magere reeks resultaten in de bekercompetitie. Roy Weenink scoorde het eerste doelpunt en deed ‘het thuisfront’ zo pijn. Pascal Brasker besliste het treffen. De Veners scoorden nog wel, maar dat was direct het laatste wapenfeit van de botsing. Komend weekend wacht RCL een optreden in Bodegraven. ESTO had het vorig seizoen lastig in 2C op zondag, maar kwam uitstekend voor de dag in en tegen Aalsmeer. Tegen de ploeg van Ted Verdonkschot, volgens kenners een ware titelkandidaat, werd het 2-4 en dat was ronduit verrassend te noemen. Een rode kaart en pingel hielpen ESTO wel, maar vier doelpunten maken in het hol van de leeuw…dat mag er zijn. De manschappen van Hein van Heek zijn dus op voorhand gewaarschuwd en dienen vooral Pim de Visser in de gaten te houden, die twee keer scoorde bij de aanvang van de competitie. Coen de Groot (strafschop) en Yannick Saeijs vonden eveneens het net.

ASC- Aalsmeer

Zoals gezegd in de voorbeschouwing op ESTO tegen RCL viel het niet mee wat Aalsmeer liet zien. Weliswaar kwam de ploeg tot tweemaal terug tegen ESTO, maar het moest uiteindelijk passen. Ook ASC verloor de eerste pot van dit seizoen en de ‘boosdoener’ in deze was nieuweling Alphia, de kampioen uit de derde klasse. Het werd een onderhoudend duel waarin de thuisploeg fris van de lever speelde. ASC zag een bal van de doellijn afgehaald worden door Dion Duurham, maar Marwan Fennich en Bas Hazebroek waren gevaarlijk aan de overzijde. Na de rust werd de ban gebroken door Daniel Buijnink met een rake kopbal. Na een geniaal passje met buitenkant links van Marwan Fennich werd het 2-0 door Martin Kok. Op dat moment stond Alphia al met tien man vanwege twee gele kaarten voor een verdediger. Toch werd het zelfs 3-0 door de ingevallen Justin Flippo. Dylan Bakker deed nog iets terug voor de ploeg van Jesper Neuteboom, maar het bleef bij de 3-1 score. Het is dus zaak voor ASC om nu de punten in eigen huis te houden want de ploeg wil weer niet het hele seizoen achter de fanfare aan lopen.

Overig duels: FC Oudewater-Alphia

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read