dinsdag, januari 31, 2023
HomeTweede klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 10 december

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 10 december

-

ESTO- Foreholte

Foreholte is dus wel te kloppen in eigen huis. De formatie uit Voorhout was tot zaterdag onfeilbaar op het eigen sportpark, maar EMM’21 liet zien dat er toch gewonnen kan worden op verplaatsing bij deze tegenstander. Foreholte had het zaterdag niet en kon ook geen vuist maken tegen een opponent die geruime tijd met tien man diende te spelen. In de week ervoor ging het ook fout voor de roodwitten tegen TAVV dus er is sprake van een dipje. Nu overkomt dat alle ploegen dus reden voor wanhopen is er allerminst. Wel wacht een zware kluif komende zaterdag. ESTO is dan de opponent en die brigade is tot dusverre het meest constant getuige de eerste plaats. Ook afgelopen zaterdag zegevierde het en daar werd DoCoS de dupe van. Mocht Foreholte weer in positieve zin van zich doen laten spreken dan wordt het bovenin nog spannender dan het nu al is.

Kagia- Legmeervogels

Eindelijk en nog eens eindelijk. Kagia weet weer wat winnen is en dat werd uitgebreid gevierd. Op de zege tegen het toch niet verkeerd draaiende FC Oudewater, dat het in de districtsbeker overigens gaat opnemen tegen SJC, viel ook niets af te dingen. De ploeg van Hein Leliveld speelde met grote gedrevenheid en kreeg genoeg kansen om de tegenstander voor de pauze al op de kin te raken. Het stond halverwege zelfs 0-1, maar na de rust konden Rens Lamboo en Gijs de Graaf zich laten feliciteren met treffers. Daarna werd het nogal gezellig in de kantine, ook al omdat het andere Oranje eveneens won van de Verenigde Staten. Met de eerste driepunter is het seizoen van Kagia uiteraard nog niet gered, maar als er één schaap over de dam is volgen er dikwijls meer. Komend weekend komt Legmeervogels op bezoek. De ploeg uit Uithoorn staat niet ver boven de Lisserbroekers. Wanneer de winst bij de oranjehemden terecht komt, is het onderlinge gaatje nog maar twee punten. Best een belangrijk duel zo aan het einde van 2022.

RCL- FC Aalsmeer

RCL vergat een paar keer achtereen de koppositie in te nemen en wordt door tal van clubs gezien als een belangrijke gegadigde voor de prijzen. Dat kan ook zeker nog, maar de prestaties de laatste weken laten enigszins te wensen over. Zo werd verloren van Alphia, waar er wellicht meer in had gezeten. Gevolg is wel dat de ploeg van Hein van Heek ondertussen is gezakt naar de achtste plaats. In deze klasse zegt dat vooralsnog bar weinig, maar een nieuwe nederlaag kan de Leiderdorpers wel verder achterop zetten en dat wenst niemand in de Bloemerd. Met twee puntjes uit de laatste vier wedstrijden is er in elk geval wel werk aan de winkel. De mouwen moeten sowieso omhoog want FC Aalsmeer komt op bezoek en de mannen van Ted Verdonkschot- een bekende bij Van Heek- zijn de laatste weken opgeschoven in het klassement. Wel liet de ploeg in de tiende speelronde weer twee punten liggen tegen Legmeervogels. Het verschil tussen de beide ploegen bedraagt slechts een puntje in het nadeel van de Racing Club.

TAVV- Alphia

Een duel tussen de nummers veertien en twee van de ranglijst. Wie had dat verwacht voor de start van de competitie? De Alphianen werden kampioen van de derde klasse vorig seizoen en TAVV nam het achterdeurtje. Nu, in een klasse hoger, is het verschil dus aanzienlijk op de ranglijst. De ploeg van Marcel Vondeling doet het uitstekend, maar het is niet zo dat de duels wekelijks heel makkelijk worden gewonnen. De Ter Aarders worden zeker niet wekelijks afgedroogd, maar staan na het ongelukkig verloren duel bij DONK van afgelopen weekend wel weer op de laatste plaats. Een stek die een week eerder juist nog werd overgedaan aan Kagia. De blauwwitten hebben het lastig en scoren buitengewoon moeizaam en daardoor gingen de meeste wedstrijden verloren tot nu toe. Vorig seizoen viel er een hoop te genieten in deze strijd tussen de ‘buren’. Het eindigde destijds in 3-3. Beide clubs zijn voor het moment al wel wijzer over de huidige trainers. Dennis Tijssen heeft aangegeven op zoek te gaan naar een volgend avontuur en de club gunt de oefenmeester dat van harte. Alphia is verguld met het feit dat Vondeling minimaal nog een seizoen aanblijft bij de huidige nummer twee.

ASC-DoCoS (elders op website als Krakerrr van de Week)

EMM’21- DONK (zie interview met speler EMM’21)

Overige duel: FC Oudewater- RVC’33

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read