woensdag, juni 19, 2024
HomeZaterdagTweede klasseVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 19 november

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 19 november

-

FC Oudewater-ASC

Het is buitengewoon knap, en onverwacht, wat ASC laat zien. De mannen van trainer Jesper Neuteboom werden vooraf vooral als speelbal gezien van de clubs die al langer in de tweede klasse op zaterdag spelen. De goede prestaties logenstraffen dit vooroordeel. De Oegstgeestenaren verdedigen de zesde plek als ze aantreden tegen FC Oudewater. Die club staat op een punt en verloor alleen de eerste wedstrijd. Het is dus een geduchte tegenstander en het is aan ASC om nog eens te bewijzen dat het een ploeg is om rekening mee te houden. Winst voor de bezoekers is misschien te veel gevraagd, maar een gelijkspel moet mogelijk zijn. Al zal trainer Alex Redel van de blauwbroeken dat gewis anders over denken.

Note red: later in de week kom Jelle Schouten van ASC nog uitgebreid aan het woord.

RVC’33-EMM’21

De 4-1 winst die EMM’21 zaterdag jongstleden behaalde was weliswaar zeer ruim bemeten, zeker in de ogen van opponent Kagia, maar de punten tellen en daar gaat het om bij voetbal. Door de overwinning rukte de club op naar de vijfde stek op de ranglijst. Middenmoter RVC’33 boekte na drie nederlagen eindelijk weer eens een zege, het arme TAVV werd met 0-4 afgedroogd. Vanzelfsprekend hopen de Reeuwijkers ook EMM’21 eronder te krijgen. Het verschil tussen beide ploegen is een punt en de winnaar kan zich bij de subtop voegen. Een duel dus waar wat op het spel staat.

Kagia-ESTO

In Lisserbroek was het sacherijn bijna tastbaar na de zure nederlaag tegen EMM’21. Een half uur lang had de ploeg uitstekend gevoetbald en de 0-1 voorsprong was een te magere afspiegeling van de krachten. Ongelukkige momenten leidden uiteindelijk tot een 4-1 nederlaag. Gezien de kwaliteit die Kagia herbergt is de dertiende plaats te laag. De potentie dient zich dan nu maar eens te vertalen in (doel)punten. Voormalig koploper ESTO is door een nederlaag en een gelijkspel inmiddels op drie punten geraakt van de koppositie, maar is nog steeds een sterke ploeg. Kagia moet winnen om niet verder achterop te raken bij de ploegen die een plaats boven de Lisserbroekers staan. Het gat met DoCoS en Legmeervogels is inmiddels al vijf punten. De laatste zege van de oranjehemden dateert alweer van 14 mei 2022 toen Te Werve geklopt werd.

Foreholte-RCL

Met drie gewonnen en drie verloren wedstrijden (1x gelijk) staat Foreholte logischerwijze in de middenmoot. De ploeg verloor zaterdag met 3-0 kansloos van Aalsmeer en dat was een bittere pil nadat koploper  Alphia de week ervoor met 2-0 klop had gekregen. Thuis of uit; het verschil is groot bij de Voorhouters. Thuis negen punten uit drie wedstrijden, zeven doelpunten voor en een tegen. De zegereeks voortzetten lijkt lastig als RCL zaterdag op bezoek komt. De Leiderdorpers staan tweede en doen het prima. Toegegeven, de bloedeloze 0-0 tegen DoCoS was teleurstellend en niet alleen qua resultaat. Ook het voetbal viel tegen. Wil RCL in het spoor blijven van koploper Alphia, dan is een zege een voorwaarde. Dan zal er aanvallend meer gebracht moeten worden dan in de voorbije speelronde.

DoCoS-TAVV

Een duel tussen twee ploegen die acteren in de onderste regionen van de tweede klasse D. TAVV stelt het meest teleur. Na zeven wedstrijden kon de ploeg nog geen enkele zege laten noteren en er werd maar twee keer gescoord. Het thuisverlies, 0-4, tegen middenmoter RVC’33 van afgelopen weekend was een dieptepunt. Hoewel het nog vroeg in het seizoen is moet men in Ter Aar zich toch zorgen gaan maken. Degradatie is een beladen woord en bij TAVV zal men wijzen op het feit dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden, punten zijn momenteel bitterhard nodig. Resultaatvoetbal heeft in den lande een negatieve klank, maar voor de mannen van trainer Dennis Tijssen lijkt er weinig anders op te zitten. Bij DoCoS is de nood minder hoog, maar ook daar zou er graag weer eens gewonnen worden. De laatste zege was op 15 oktober en dat is te lang geleden. Ook bij de Leidenaren leeft de wetenschap dat de onderste drie degraderen en de nummers negen, tien en elf nacompetitie spelen om afdalen naar de derde klasse te voorkomen. De verschillen zijn klein in de afdeling. Zo staat DoCoS op maar vier punten van de nummer vijf EMM’21. Winst is voor beide ploegen van groot belang.

Overige wedstrijden: Legmeervogels-Alphia, DONK- FC Aalsmeer

Stand eerste periode: 1 Alphia 7-16 (+9), 2 RCL 7-14 (+5), 3 ESTO 7-13 (+7).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read