woensdag, juni 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 26 november

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 26 november

-

ASC-Kagia

Dat ASC het afgelopen weekend met 3-0 verloor van FC Oudewater zal bij de club als vervelend, maar niet als mokerslag ervaren zijn. ASC doet het ver boven verwachting, maar zal ervaren dat er in deze klasse sterke ploegen spelen en de ploeg van Alex Redel is er daar een van. De vereniging uit het gelijknamige dorp heeft niet voor niets pas een keer verloren. Op papier is Kagia van een heel ander kaliber. Met drie gelijke spelen en nul zeges presteert de club teleurstellend. Maar daarbij dient gezegd te worden dat ESTO knap met 2-2 in bedwang werd gehouden. De wilskracht om de 0-2 achterstand goed te maken was natuurlijk ook een fikse opsteker. Kagia heeft de punten hard nodig om niet al vroeg in het seizoen de grootste degradatiezorgen voor de kiezen te krijgen. Het gat met de ploeg die derde van onder staat is nu al zeven punten. Werk aan de winkel voor de mannen van Hein Leliveld. Collega Jesper Neuteboom zou vanzelfsprekend graag zien dat de draad weer werd opgepakt. Een overwinning brengt de ploeg in de middenmoot.

EMM’21-DoCoS

Zaterdag verloor EMM’21 nipt van RVC’33. En volkomen onterecht als we trainer Koen van der Vlugt mogen geloven, en waarom zouden we dat niet doen? De dominantie, verkregen door het goede voetbal, vertaalde zicht echter niet in doelpunten. Het afmaken van de gecreëerde kansen moet volgens de oefenmeester beter. EMM’21 scoorde dit seizoen tien keer uit acht wedstrijden, waarvan vier keer tegen Kagia. Aanvallend moet het dus beter, verdedigend zit het wel snor daar in Roelofarendsveen; EMM’21 heeft met acht doelpunten de minste doelpunten tegen. DoCoS versloeg zaterdag TAVV. De 1-0 zege was minimaal, maar ook gewoon drie punten waard. De Leidenaren namen zo wat afstand van de onderste twee plekken en er kan wat rustiger adem gehaald worden. Drie punten meer kan de club in de brede middenmoot brengen en dat is de positie waar men binnen de club minimaal op mikt.

RCL-DONK

‘Toen hebben we de kans op een periodetitel laten liggen’, zomaar een verzuchting die men bij RCL aan het eind van het seizoen zou kunnen horen. Als de Leiderdorpers zaterdag hadden gewonnen bij Foreholte, dan was er een feestje gevierd. Als dus. Uithuilen en opnieuw beginnen en wel met het verslaan van DONK. Zoals het een middenmoter betaamt wisselt Doelt Onversaagt Naar Kampioen prima resultaten af met aanzienlijk mindere. Vorige week werd er na een serie van vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens gewonnen, Aalsmeer was met 1-0 de mindere. Wil RCL mee blijven draaien in de top dan moet er gewoon gewonnen worden in de Bloemerd. Overigens gaan er geruchten dat er binnenkort een talentvolle aanvaller zal aansluiten bij de selectie. We houden het in de gaten.

TAVV-Foreholte

Op 29 oktober scoorde TAVV voor de laatste keer. Het andere doelpunt werd op 15 oktober gemaakt. Hierbij bleef het en het is dus geen wonder dat de club uit Ter Aar rode lantaarndrager is. De achterstand op clubs die geen nacompetitie om degradatie te voorkomen is nu al bijna onoverbrugbaar. Een radicale ommekeer wat resultaten betreft is het enige wat TAVV nog kan redden. Kevin van Wijk hield geloof na de verloren wedstrijd tegen DoCoS en loofde de energie die zijn elftal bracht. Energie en inzet alleen zijn echter niet genoeg. Er zal gescoord moeten worden. Foreholte won in de slotminuten van RCL en hield deze opponent zo van een periodekampioenschap af. De club staat door de overwinning zesde op slechts drie punten van koploper Alphia. De clubs staan in deze afdeling echter zo dicht bij elkaar dat verlies direct kan leiden tot een duikeling op de ranglijst. Foreholte heeft uit de vier uitwedstrijden maar een puntje bij elkaar gevoetbald. Tijd voor een eerste overwinning?

Overige wedstrijden: Aalsmeer-Alphia, ESTO-RVC’33, FC Oudewater-Legmeervogels.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read