maandag, mei 27, 2024
HomeTweede klasseRCLVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 8 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 8 oktober

-

RCL – ASC

In Leiderdorp staat komend weekend een verse derby op het programma, RCL ontvangt dan ASC ut Oegstgeest. Ofwel een kilometer of acht met de fiets.  De ‘Good Old’ koos dit seizoen , na ruim een eeuw (!) zondagvoetbal,  voor de zaterdag als vaste speeldag. Gastheer RCL leek afgelopen zaterdag, na de eerdere overwinning in de openingswedstrijd tegen EMM’21, bij ESTO opnieuw op weg naar een zege, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de Leiderdorpers (3-2). ASC herstelde zich afgelopen weekend van het verlies in de competitie-ouverture bij Alphia. Tegen het als voornaamste titelkandidaat getipte FC Aalsmeer knokten de rood-zwarten zich in de slotfase naar een verdienstelijk gelijkspel (1-1).

TAVV – ESTO

Ook TAVV sleepte haar eerste competitiepunt binnen, de uitwedstrijd  bij EMM’21 eindigde in een 0-0 gelijkspel. Na de confrontatie in de eerste competitiewedstrijd met  Legmeervogels, dat uit de zondag eerste klasse degradeerde, wacht de Ter Aarders komende zaterdag opnieuw een ontmoeting met een voormalige zondagploeg, want dan komt ESTO naar Sportpark Aardam West. De algemene verwachting dat de ‘zondagclubs’ een moeilijk seizoen in deze klasse tegemoet zullen gaan, wordt vooralsnog gelogenstraft, want de plekken 1, 2 en 3 worden na twee speelronden bezet door deze nieuwkomers. De Bodegravers mogen zich zelfs de trotse koploper van de tweede klasse D noemen, want na de knappe 2-4 uitzege bij FC Aalsmeer was ESTO ook met 3-2 te sterk voor RCL.

Alphia – Kagia

Kagia gaat komende zaterdag bij Alphia, afgelopen seizoen kampioen van de derde klasse A, op zoek naar het eerste competitieresultaat. De Lisserbroekers, die momenteel door blessures  bijna de gehele voorhoede moet missen, kwamen afgelopen zaterdag tegen het Goudse DONK net wat tekort om aanspraak te maken op een gelijkspel (0-1). Alphia verzamelde na twee gespeelde wedstrijden vier punten, want na de winst in de openingswedstrijd werd afgelopen zaterdag bij oude bekende FC Oudewater, vorig seizoen waren beide clubs verwikkeld in een felle strijd om het kampioenschap van de derde klasse, met 1-1 gelijk gespeeld. Opsteker voor Hein Leliveld; zijn ploeg won in het kader van de Sportiff LAV Cup met 1-3 van FC Boshuizen O23.

EMM’21 – Legmeervogels

EMM’21 wist haar goede voorbereiding en dito resultaten nog niet in klinkende competitiemunt om te zetten. Na het fletse optreden in de openingswedstrijd bij RCL, volgde daarna een vlakke 0-0 tegen TAVV. De Veenders zullen daarom graag willen tonen wat ze daadwerkelijk in hun mars hebben en hopelijk komt dit in het komende treffen tegen Legmeervogels meer tot uiting. De bezoekers waren in de openingswedstrijd  met 0-3 te sterk voor TAVV, maar afgelopen zaterdag kreeg de ploeg uit Uithoorn met dezelfde cijfers klop van DoCoS.

Foreholte – DoCoS

Foreholte verslikte zich afgelopen zaterdag bij RVC’33. De Reeuwijkers, die net als de Voorhouters dit seizoen de overstap van de tweede klasse zondag naar de tweede klasse zaterdag maakten, werden vooraf bestempeld als één van de zwakkere broeders uit deze klasse, maar na de winst in de openingswedstrijd bij  DoCoS (0-1) waren de blauw-witten nu te sterk voor Foreholte (3-2). De formatie van Mario Koswal krijgt komende zaterdag bezoek van DoCoS. De Leidenaren kwamen afgelopen weekend prima voor de dag bij het sterk geachte Legmeervogels en de 0-3 overwinning was dan ook meer dan terecht. Voor degenen die deze interessante streekderby willen bezoeken: het aanvangstijdstip van deze ontmoeting is 16.00 uur. Later in de week komt Milan Flippo (DoCoS) nog aan het woord op deze site.

Overige wedstrijden in deze klasse: FC Aalsmeer- FC Oudewater, DONK – RVC’33

Must Read