zaterdag, december 3, 2022
HomeOverigKrakerrr van de WeekKrakerrr van de week: ROAC – Sporting’70

Krakerrr van de week: ROAC – Sporting’70

-

Ook deze week is er weer een Krakerrr van de Week. Uiteraard zijn er veel mooie duels om te gaan voorbeschouwen en volgen, maar dat lossen we op met al onze voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen. Als Krakerr van de Week is dit keer een duel van ROAC verkozen.

In de tweede klasse B heeft ROAC na acht speelrondes nog altijd niet verloren. De formatie van coach Bart Jansen won viermaal en speelde even vaak gelijk. Komend weekend ontvangen de paarswitten op Sportpark Hertogspark het gepromoveerde Sporting’70. Of zij dan opnieuw de ongeslagen status weten te behouden is de vraag.

Afgelopen zondag leek het einde van de succesvolle serie al nabij. Vlak voor tijd keken de Rijpweteringers op bezoek bij het Amersfoortse VVZA tegen een 1-0 achterstand aan. Koen van Klink had daarna een belangrijk aandeel in de toch nog tot stand gekomen zege (1-2): ,,Na een hoekschop belandde de bal voorbij de verste paal bij mij en met een voorzet vond ik het hoofd van Freek Heemskerk, die de gelijkmaker binnenkopte. Dat we daarna door een doelpunt van Matty van Benten nog wonnen was natuurlijk helemaal mooi. Met hem heb ik trouwens de overstap gemaakt naar de selectie dit jaar. Ik ben een Leiderdorper en heb in de jeugd altijd bij RCL gespeeld. Verschillende vrienden van me zaten echter bij ROAC en na de A-junioren ben ik ook lid geworden van die club. Met die gasten ben ik toen in het vierde elftal gaan voetballen. Heel gezellig natuurlijk, maar na een paar jaar had ik het wel gezien. Matty, die ook in dat team speelde, en ik zijn zo gelijktijdig in de selectie beland. En dat gaat tot nu toe hartstikke goed. Al met al heb ik het best naar mijn zin.”

Koen van Klink in actie tegen Sporting Martinus (foto Eric van der Wijngaard)

,,Ik heb ook al een behoorlijk aantal wedstrijden in de basis gestaan. Afgelopen zondag was ik echter wisselspeler en viel ik na een uur in”, vervolgt de 21-jarige Van Klink. ,,Djimmy Wagter is net als ik een flankspeler, maar hij heeft ook een tijdje op het middenveld gespeeld. En dan startte ik in de voorhoede. De laatste weken stond hij echter weer voorin en begon ik op de bank. Ik ben van origine rechts, maar ik heb tot nu toe op beide vleugels gespeeld. Het liefst sta ik wel op rechts. Maar met mijn linker lukt me tegenwoordig ook redelijk veel. Ik ben een speler die de bal graag aan de voeten heeft en dan het één tegen één-duel aangaat. Daarbij probeer ik de tegenstander uit te spelen of hem op snelheid in de diepte te kloppen. Ik kan namelijk best redelijk hard lopen.”

In tegenstelling tot vorig seizoen weet het gedegradeerde ROAC nu ook weer wat winnen is. In de eerste klasse smaakten de bewoners van Hertogspark slechts eenmaal het genoegen van een zege. En nu dus al vier keer. ,,Ik heb toen regelmatig met mijn vrienden langs de kant staan kijken. De tegenstanders waren meestal sterker dan ons eerste. En dan is het al met al niet zo leuk. Maar dit jaar is dat op dit niveau natuurlijk anders. We hebben een fijne groep, met veel jonge spelers. Freek Heemskerk en Thijs van Seggelen zijn duidelijk de oudsten, maar zij zijn met hun ervaring wel heel belangrijk voor ons. Het is natuurlijk fijn dat we de competitie zo goed gestart zijn. Vooraf was het streven om in elk geval niet bij de onderste zes te eindigen, want dat zou inhouden dat je degradeert of in de nacompetitie moet spelen. We leven nu van wedstrijd tot wedstrijd.  Belangrijk is sowieso dat we punten blijven pakken. Wellicht kunnen we dan op een gegeven moment serieus naar boven gaan kijken”, aldus Van Klink.

In het dagelijks leven is de Leiderdorper werkzaam bij het in Rijpwetering gevestigde Gemac BV. ,,Wij leggen onder meer beschoeiingen en damwanden aan. Of ik dit blijf doen weet ik nog niet. Misschien ga ik wel weer studeren. Maar daar ben ik nog niet uit.”

De komende weken zal zijn werkgever hem sowieso voor korte tijd moeten missen. Van Klink gaat er namelijk even tussenuit: ,,Ik ga voor tien dagen op vakantie naar Curaçao. ROAC zal het dus ook zonder mij moeten doen. In de stand zag ik dat Sporting’70 vlak onder ons staat. En dat willen we natuurlijk graag zo houden. Ik ga er dan ook vanuit dat we dit potje gaan winnen”, besluit Van Klink.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read