HomedistrictsbekerROAC uit de beker na onnodige nederlaag

ROAC uit de beker na onnodige nederlaag

-

Bij winst op zaterdagtweedeklasser SVC ’08 zou ROAC zich hebben geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. Het mocht echter niet zo zijn, de gasten uit Wassenaar vertrokken met een 0-1-overwinning van het Hertogspark.

Hoewel Haaglandenvoetbal sprak van een dik verdiende overwinning voor de gasten heerste bij de Rippers toch echt het gevoel dat er totaal onnodig verloren was. Dat was niet zo zeer omdat ROAC goed speelde, verre van, maar meer omdat SVC ’08 geen wonderploeg heeft en absoluut te pakken was geweest.

In de eerste helft speelde ROAC te slordig en duurde het een half uur voordat de thuisploeg serieus gevaarlijk kon worden. De thuisploeg hanteerde de lange bal en wist daarmee de behendige buitenspelers aan het werk te zetten. De eerste kansen waren ook voor de uitploeg en de voorsprong na een minuut of 25 was ook niet onterecht te noemen. Maar daarna leek ROAC het schroom meer van zich af te gooien. Vlak voor rust leidde dat tot een perfect uitgespeelde aanval: Jay Koek mikte echter recht op de doelman. Ruststand derhalve bleef 0-1.

Na rust bracht Bart Jansen drie verse krachten in om de logge verdediging van SVC’ 08 in hun zwakte te brengen. Maar ondanks dat ROAC een veldoverwicht ontwikkelde bleek ROAC niet bij machte om tot heel veel kansen te komen. Invaller Thomas van Veen, Thijs van Seggelen en Jay Koek hadden weliswaar het net kunnen vinden, maar hadden pech in de afronding.

De ruimtes werden groter maar SVC ’08 wist dat op de counter niet goed te benutten waardoor het spannend bleef. Het opportunistische slotoffensief van ROAC zou ook niets opleveren. SVC ’08 zette alles op alles om de overwinning over de streep te trekken en moest dat in de blessuretijd bekopen zelfs nog met een rode prent.

ROAC had graag een resultaat willen behalen, al is het maar voor het goede gevoel. Maar al met al kan ROAC terugkijken op een redelijke bekercampagne in een sterke poule. Zoals eerder in de verslagen aangekaart kampt ROAC nog altijd met veel blessures, maar laten ‘de jonkies’ goede dingen zien. Volgende week start de competitie uit bij Hooglanderveen en dan zal de progressie die deze groep boekt zich moeten gaan vertalen naar punten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Sven Hoogenboom, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Djordy Strijk; Jay Koek, Loek van As (46. Wessel van der Poel), Bart Hogenboom (46. Jay Helvensteijn); Koen van Klink (65. Thomas van Veen), Rutger van der Geest (46. Djimmy Wagter), Thijs van Seggelen.