HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen stoot opnieuw de neus

Aarlanderveen stoot opnieuw de neus

-

Derde klasse A (zaterdag)- Aarlanderveen startte het kalenderjaar met een thuiswedstrijd tegen VVSB. Aarlanderveen -trainer Sander van Dijk had kort na afloop van het treffen een déjà vu-gevoel en verwees naar de seizoensopening van zijn ploeg in eigen huis tegen Blauw Zwart. Toen verloren de groenhemden, die bij een zege op de Bavo Boys zich vice-koploper zouden mogen noemen, van de Wassenaarders en ook nu bleef zijn formatie met lege handen achter(1-2).

Beide ploegen claimden in de openingsfase een strafschop, de thuisploeg na een valpartij van spits Jorn Poelwijk en de gasten na een buiteling van Berhang Sartib, maar scheidsrechter Mohamed Moussaoui, zag in de vermeende vergrijpen geen elfmetertrappen. In de eerste helft hadden de paarshemden meer balbezit, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg.

Met name de snelle Killian Bouwhuis had zijn vizier nog niet op scherp staan en verzuimde zijn ploeg op voorsprong te zetten. Aan de andere kant toonde Sartib zich wel trefzeker. De aanvaller reageerde alert op een lange bal van achteruit en met een vlammend schot liet hij Aarlanderveen-keeper Jari van Veen kansloos (0-1). Beide ploegen waren in de blessuretijd van de eerste helft  nog dichtbij een doelpunt, maar de pogingen van Mats Warmerdam (VVSB) en Valentijn Oudijk (Aarlanderveen) eindigden op de lat.

Tien minuten na rust toonde Bouwhuis zich wel effectief en kon Alessio van der Straaten van dichtbij afronden (1-1). Met het inbrengen van Davey Grimmelius en Elias Karmiris leek de thuisploeg op zoek te gaan naar de volle buit, maar na een spaarzame uitval van de gasten hielp Rick Koeckhoven zijn ploeg aan een hernieuwde voorsprong (1-2). Vlak voor tijd leek Thom Nouwens, die na rust met een paar ouderwetse ‘inswingers’ voor veel gevaar zorgde in de  VVSB-doelmond, voor de gelijkmaker te gaan zorgen. Zijn schuiver ging echter net naast het doel van keeper Lex van Rooijen, waardoor niet veel later de Noorwijkerhoutse bank opgelucht adem kon halen(1-2).

Van Dijk was na afloop, uiteraard, teleurgesteld over het resultaat van zijn ploeg, maar toonde zich ook realistisch en legde de vinger op de zere plek van zijn team. Van Dijk: ,,We hebben vandaag niet kunnen brengen waartoe we in staat zijn en daar baal ik van. Behalve het eerste kwartier na rust zijn we vandaag niet in ons spel gekomen. Dat kan gebeuren, maar dat we niet gretig en fel genoeg waren kunnen we onszelf kwalijk nemen. Net als tegen Blauw Zwart verliezen we van een tegenstander die voetballend minder is dan wij, maar wij laten ons verleiden om mee te gaan in hun vechtvoetbal en daar liggen onze kwaliteiten niet. We willen dit seizoen bovenin meedraaien, maar dan zullen we toch ook dit soort potjes moeten winnen’’, aldus de oefenmeester tot besluit.

Aarlanderveen – VVSB 1-2(0-1). 32.Sartib 0-1, 55. Van der Straaten 1-1, 70. Koeckhoven 1-2

Opstelling Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Oudijk (72. Karmiris), Van der Pijl, Janszen (46. Emaangoun)  Van der Straaten, Poelwijk, Nouwens, Bouwhuis, Aronius (72. Nieumeijer), Kalisse (58. Grimmelius).

Opstelling VVSB: Van Rooijen, Van der Boog, Jansen, Aartman, De Jong, Koeckhoven, Schipholt (65. Smit), Warmerdam, Immerzeel, Taskin, Sartib.

Foto’s: met dank aan Ed Nagtegaal