maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseASCGretiger ASC zet concurrent RVC’33 opzij en kan zich focussen op ESTO

Gretiger ASC zet concurrent RVC’33 opzij en kan zich focussen op ESTO

-

Tweede klasse C (zondag)- Qua weer was het een prachtige paasdag maar ook het figuurlijke zonnetje scheen boven Sportpark Overveer in Oegstgeest. Directe concurrent onderin, RVC’33, werd met 2-0 opzij gezet en dat was ook meer dan terecht. ASC was een stuk gedrevener dan het gelaten spelende RVC’33 en kan zich zelf gaan focussen op ESTO. De achterstand op de ploeg uit Bodegraven (die zich op een veilige plek op de ranglijst bevindt) bedraagt nu nog slechts twee punten.

Na een matig en gezapig begin leek het in eerste instantie op een potje zomeravondvoetbal uit te draaien in plaats van een degradatiekraker waar beide ploegen voor hun laatste kans streden. Het eerste kansje was voor RVC’33 waar de volledig vrijgelaten Pepijn Stolwijk hoog over kopte over het doel van de Oegstgeesters. Langzamerhand kwam ASC ook wat beter in het spel met een fraaie diepgaande actie van Jelle Schouten, maar zijn voorzet belandde achter Dalenoord.

Diezelfde Dalenoord zag kort daarna zijn inzet net naast getikt worden door doelman Tim van de Hoek van de Reeuwijkers. Aan de andere kant was het jongste man van het veld, doelman Max Yesilkagit, die zich niet onbetuigd liet door met een uiterste krachtinspanning een bal van Mark Sluijs naast tikte en daarna met een fraaie redding de schaarse wapenfeiten van RVC’33 onschadelijk maakte.

Op slag van rust had ASC de hulp van de ongelukkige doelman Van de Hoek nodig om op voorsprong te komen. Een vangbal uit een corner werd gelost en viel voor de voeten van Schouten voor wie het een koud kunstje was om de bal over de lijn te schuiven. De doelman protesteerde nog wel omdat hij vond dat hij gehinderd zou worden maar hij was hierin de enige met zijn protest. Bij het verlaten van het veld voor het rustsignaal gaf RVC’33 trainer Bert Potuyt ook toe dat er aan dit doelpunt weinig mankeerde.

Na rust was het ASC dat de klok sloeg en al snel werd de score verdubbeld. De sterk spelende Schouten stuurde over de rechterkant Thomas Bakx diep. Bakx stoomde op richting de zestien en met een schuiver vlak binnen het strafschopgebied verschalkte hij de doelman in de lange hoek. RVC’33 geloofde het daarna ogenschijnlijk wel en mocht blij zijn dat de score niet hoger uitviel.

Met het inbrengen halverwege de tweede helft van de van een blessure herstelde Lars Valckx en de balvaste Alex Iliopoulos moet oefenmeester Jesper Neuteboom toch met genoegen hebben aanschouwen dat het met de aanvallende mogelijkheden bij ASC wel snor zit voor het restant van deze competitie. Vooral Valckx maakte een zeer gretige indruk en was een plaaggeest voor de verdediging van de bezoekers.

Dat er niet gescoord werd, was ook wel mede te danken aan de Reeuwijkse doelman die zich van zijn fout herstelde. Een inzet van invaller Olaf Sijbesma werd met een uiterste touchering onschadelijk gemaakt. Vlak daarvoor was het Schouten die fraai de buitenspelval ontliep maar zijn combinatie met Iliopoulos leverde geen treffer op. De sympathieke assistent-scheidsrechter van RVC’33 hield keurig zijn vlag naar beneden en dat sierde de man zeker. Dat hij in al zijn gretigheid een hoge bal, die uit dreigde te gaan, nog in het veld tegenhield konden de aanwezigen hem allemaal vergeven. Helaas vond deze actie geen genade in ogen van de prima leidende arbiter Gerrit Hulters en deze besliste een scheidsrechtersbal te geven. Hulters gaf slechts één gele kaart en deze was voor Jeroen van Bergen van ASC bedoeld.

Na zijn laatste fluitsignaal waren het de stralende gezichten van ASC’ ers die richting de kleedkamer gingen en na de klanken van de hard meegezongen kantine-klassieker Huisje Op Wielen was het doelpuntenmaker Bakx die in opperbeste stemming naar buiten kwam. Scoren deed hij nog niet dit seizoen.

,,Dit is mijn eerste doelpuntje. Meestal blijf ik langs de lijn en geef ik ze voor maar nu had ik zoveel ruimte en Schouten gaf hem goed mee in mijn loop en ik nam hem aan en wist hem in de verre hoek te plaatsen.” Dat alleen winst vandaag telde was een duidelijk verhaal voor de verdediger in Oegstgeester dienst: ,,Vooraf zeiden we wel dat als we wat wilden dat het nu echt ook moest gebeuren. We gingen deze wedstrijd ook zo in. We wilden er gewoon overheen. Dan pak je het goed op en begin je best wel solide. Het eerste kwartier na rust is belangrijk. Je gaat met een 1-0 de rust in en dan is het belangrijk om niet meteen een doelpunt om je oren te krijgen. Vandaar dat we ervoor kozen om wat eerder de lange bal te spelen, zeker in het begin. RVC wisten we goed op te vangen. We wilden gewoon heel graag en dat was te zien, denk ik.”

Zoals bekend kiest ASC voor volgend seizoen voor de horizontale overstap naar de zaterdag. Nu de jacht op ESTO is ingezet is handhaving natuurlijk het doel zodat volgende jaar de stap naar de zaterdag tweede klasse gezet kan worden. ,,Handhaving is absoluut het doel. We zien het uiteindelijk wel of we het halen of niet. Maar het lijkt me leuk om die uitdaging aan te gaan volgend jaar.”

Aanstaande zondag is ASC vrij van competitieverplichtingen dus zullen we helaas even moet afwachten of ASC deze positieve flow kan doorzetten. Maar deze overwinning moet toch zeker perspectief bieden met directe handhaving nog volledig in eigen hand.

Basisopstelling ASC: Yesilkagit, Bakx, De Bruin, Van Bergen, Bakker, Van Zandwijk, Bertels, Goebel, Schouten, Meijer, Dalenoord.

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read